Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målglada SAIK slog ryska mästarna – men svår skada oroar

/
  • SAIK:s Niklas Gälman fick föras till sjukhus i paus med befarad knäskada.

SAIK fortsätter att ösa in mål på försäsongen. På måndagskvällen blev det seger med 9–7 mot ryska mästarna Jenisej.
Men en svår skada skakar SAIK inför helgens spel i Svenska cupen.

Annons

Sandvikens forwardsbesättning är som ni vet av absolut världsklass. Hittills på försäsongen har det betalat sig genom 28 mål framåt på tre matcher. 9–9 mot Västerås, 10–3 mot Edsbyn och 9–7 mot Jenisej.

Men såklart – 19 insläppta är inte lika smickrande.

– Vi måste hitta rollerna i försvarsarbetet och det är vi på väg att göra. Lite synd att de fick göra de där tre sista målen i slutet. 9–4 hade sett snyggare ut, men vi mötte ett väldigt bra lag också, säger Christoffer Edlund som själv gjorde tre mål mot sitt gamla lag.

Hur var det att möta dina kompisar från förra säsongen?

– Jo, det var jättekul. Vi ses ju nästan varje dag eftersom de är här på träningsläger. Men jag hade en fin säsong där borta och det är samma lag förutom jag då, som de har kvar.

Jenisej hade dock lämnat några spelare hemma eftersom det var match i ryska cupen samtidigt, därför fick de låna in tre juniorer från SAIK i matchen.

– Men åtta, nio av de ordinarie från ifjol var med i den här matchen, berättar Edlund.

Juniorerna Rasmus Linder, Hannes Edlund och Albin Arisniemi fick spela med Jenisej, men behövs dock mer i SAIK i nuläget.

En bit in i första halvlek brakade nämligen Jocke Bergman och Niklas Gälman ihop i en rejäl krock. Bergman kunde fortsätta spela men Gälman, tilltänkt ersättare för Erik Säfström på vänsterhalven, skadade sig allvarligt och fick åka ambulans till sjukhus.

– Vår läkare tog beslutet att få en röntgen direkt. Niklas hade mycket ont, berättar SAIK-tränaren Anders Jakobsson.

De första rapporterna talade om en knäskada. Spel redan till helgen i Svenska cupen i Lidköping låter osannolikt. Tufft förstås för SAIK-laget vars trupp redan är ganska tunn.

Spelet framåt mot Jenisej var dock upplyftande och många fina mål bjöd SAIK:s skarpskyttar Patrik Nilsson, Christoffer Edlund och Erik Pettersson på.

– Periodvis spelar vi fantastiskt bra där Jenisej ej får låna bollen. Nu ska vi sätta oss ned och prata om hur vi ska fördela rollerna och hitta rätt i tajmingen i försvarsspelet också, säger tränaren Anders Jakobsson.

LÄS MER: SAIK-spelare förd till sjukhus under matchen mot Jenisej.

LÄS MER: Här är Gälmans förra chockskada

Mer läsning

Annons