Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Mossan" hoppas på publikfest

/
  • På lördag, i hemmamatchen mot Bollnäs, kommer SAIK att spela i specialdesignade tröjor. Här stoltserar Daniel

Daniel Mossberg visar stolt upp den nya tröjan.
På lördag, när Bollnäs gästar Göransson Arena, spelar de svartvita i en specialdesignad tröja.
– Den är riktigt snygg, säger SAIK-stjärnan.

Annons

Det har varit ett stort hemlighetsmakeri kring den nya specialdesignade tröjan. Daniel "Mossan" Mossberg är en av få som fått se tröjan innan den presenterades för övriga spelare och press under torsdagen.

– Det är en klassisk randig dress och jag gillar den verkligen. Det kanske kan bli något till nästa säsong, säger "Mossan" och tillägger:

– Men då i svart och vitt. Så klart.

Anledningen till att SAIK kommer att spela i randigt, med orangea inslag, är att man för tredje året i rad arrangerar Bissen Brainwalk – och tillägnar hjärnforskningen hela matchen.

För knappt fem år sedan drabbades Västerås SK-spelaren Mathias "Bissen" Larsson av en stroke – och har sedan dess kämpat sig tillbaka – och därefter startat den riksomfattande insamlingen av pengar till hjärnforskningen via Bissen Brainwalk.

SAIK bidrar till hjärnforskningen genom att bjuda på fri entré på lördag – och i stället uppmana besökarna att skänka pengarna. SAIK arrangerar även en fem kilometer lång promenad runt Jernvallenområdet – en så kallad Bissen Brainwalk. För det var så "Bissen" tog sig tillbaka till vardagslivet. Genom att promenera.

"Mossan" har jobbat hårt inför lördagens match.

– Jag har ringt runt till företag och sponsorer – och alla har varit positiva. Jag tror att vi redan nu har fått in fler företag än förra året som är med och bidrar. Det är jätteroligt.

– För mig är det en självklarhet att ställa upp och försöka få in så mycket pengar som möjligt till forskningen.

Och mycket talar för att det blir en riktig publikfest i Göransson Arena.

– Jag hoppas på över 3 000, annars blir jag jäkligt besviken. Det är en toppmatch, det är fri entré och det är lördag. Det kan inte bli mycket bättre, säger "Mossan".

"Bissen" och hans fru Emma brukar alltid vara på plats – men inför årets Brainwalk i Sandviken ser det lite annorlunda. För någon månad sedan var Mathias och Emma inblandade i en mycket allvarlig bilolycka.

"Bissen" skadade sig allvarligt och fick två blödningar i hjärnan.

– Jag har haft kontakt med honom under hela tiden och han mår bättre. Det är inte bestämt än, men förhoppningsvis kommer han att vara här på lördag. Det skulle vara otroligt roligt att få träffa honom igen, säger "Mossan".

Tröjorna kommer att signeras efter matchen och sedan auktioneras ut.

Mer läsning

Annons