Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motvind blev medvind för SAIK

Mardrömsstarten såg ut att knäcka laget.
Men SAIK vände när vinden vände.
– Vi borde kanske köra en utomhusträning innan vi möter Kungälv, sa Stefan ”Dino” Söderholm efter oavgjort på bortaplan.

Annons

Sämsta tänkbara start. Ett mål i baken efter 15 sekunder. 2–0 till Kungälv innan klockan visade två spelade minuter. Dessutom missade Erik Pettersson en straff tre minuter senare. 25 minuter in i matchen stod det 3–0 till hemmalaget. Och så långt såg Sandviken chanslöst ut.

– Jag vet inte riktigt vad som hände där. Kungälv får några riktigt konstiga mål. Det är en jävligt tråkig start, sa Patrik Nilsson. Vi var inte med från början så som vi borde ha varit.

Prognoserna före matchen stämde. Både den om taskigt väder, och den att Kungälv är ett svårt lag att möta på sin hemmaplan Skarpe Nord.

Lagom till halvtidsvilan tilltog regnet.

– Vi har lite otur, träffar stolpen och så. Med lite mer tur hade vi kunnat gjort i alla fall två mål före halvtidsvilan, sa Nilsson.

I den andra halvleken vände vinden för Sandviken. Motvinden som försvårade de första 45 minuterna ersattes av kraftig medvind. Då kom också målchanserna och målen för SAIK.

Patrik Nilsson reducerade två gånger innan Daniel Mossberg kvitterade i den 83:e minuten.

– Det var bara att kriga, inte något skönspel. Det enda vi sa om vinden var att vi ville ha motvind i första halvlek. Vi trodde att det skulle sluta regna i andra halvlek. Det gjorde det ju tyvärr inte. Men vi fick 3–3 med oss. Med tanke på starten var det riktigt bra.

SAIK-spelarna var störda av ovädret. Det syntes ute på planen. Och de pratade om det inne i omklädningsrummet.

– Det märks att Kungälv är vana vid sånt här väder. De står säkert och tränar en hel del på det här slags spelet, sa Patrik Nilsson.

Tränaren Stefan Söderholm höll med.

– Kungälv kan det här duellspelet och det mer frekvent långa spelet, sa SAIK-tränaren.

Borde ni träna mer utomhus?

– Det ger nog inget extra. Har man tur kan man få bra väder här nere också. Då blir det en annan sport än vad det blev den här gången. Vi tränar och spelar oftare under bättre förutsättningar än så här. Vi tränar mycket teknik, tennis och studsar.

Sandviken har haft blandade resultat de senaste veckorna. Två segrar i rad före Kungälvsmatchen och två förluster dessförinnan. På lördag är det Bollnäs på hemmaplan.

– Vi är inne i en ”mellanperiod” nu. Men vi har också gjort några bra resultat, och jag hoppas att vi kan ta med oss den här upphämtningen till lördagens match.

Mer läsning

Annons