Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Muhrén efter Villas taktiska triumf: "Han måste med i landslaget, annars är det ett skämt"

/
  • Christoffer Edlund gick mållös från isen när SAIK förlorade den tidiga seriefinalen mot Villa Lidköping med 6–2. En taktiskt triumf, inte minst för Villas assisterande tränare Magnus Muhrén.

Han kom, han värmde upp – och åkte hem till Vallhov med två poäng.
Magnus Muhrén och hans Villa tog en tung taktisk prestigeseger mot Sandviken.
– Det är inte så att jag vill SAIK nåt illa, men det gör inte direkt ont att vinna här, säger han med ett brett leende.

Annons

Med siffrorna 2–6 lysande på resultattavlan var det en glad och uppsluppen Magnus Muhrén i spelarkorridoren efter matchen.

Den korridor han själv vistats så mycket i; som spelare, och som besökare. När Villaspelarna skrinnade ut till uppvärmningen fanns till och med nr 13 Muhrén bland de blåklädda.

Varför då?

– Jag ville väl skrämmas lite. Nej, men det är kul att vara med och köra lite, jag har gjort det några matcher nu och varit med på uppvärmnignen.

Om det var just Magnus Muhrén som inspirerade till stordåd ska vi låta vara osagt. Men taktiskt sett är det ingen tvekan om att han varit en injektion i Villa-Lidköping.

Det säger även liberon Martin Johansson. Formidabel mot SAIK, som försvarsgeneral i backlinjen.

– "Murren" har ju spelat här hur länge som helst, han kan SAIK och vet hur de vill spela. Vi försöker stänga vissa ytor så att det blir mer åkande bandy, hellre än att vi ska upp och störa dom så att de får slå lyft och komma med SAIK-spelet, för då är dom för bra, säger Johansson.

Försvarsmässigt gjorde både Villa Lidköping och Martin Johansson en i det närmaste prickfri insats, vilket inte Magnus Muhrén är sen att påpeka.

– Vi är otroligt bra bakåt, det har vi varit hela säsongen och Martin Johansson är fantastisk igen i vårt mittförsvar. Om inte han spelar libero i landslaget från och med nu är det ett skämt i mina ögon, och det står jag fast vid. Jag tycker han är helt magisk, både hur han bryter i alla möjliga lägen och tar varenda skott på sig.

– Förutom det tycker jag vi spelar ut SAIK i dag, det är klasskillnad i den andra halvleken när deras försvar rasar ihop i stort sett. VI håller i bollen under så långa perioder att jag tror SAIK blir frustrerade, och det är det vi har pratat om också.

Martin Johansson svarar så här på landslagskravet:

– Nja, det är Svenne Olsson som är förbundskapten. Tar han ut mig är jag jätteglad, gör han inte det får jag spela ännu bättre och ta en plats.

SAIK-tränaren Anders Jakobsson lät närmast lite uppgiven efteråt, och hade ingen bra förklaring till bottennappet. För ett sånt var det, SAIK fick aldrig i gång något riktigt anfallsspel.

– Det känns konstlat det vi håller på med, allt ser svårt ut och vi har bollhållning på egen planhalva som är helt värdelös. Vi måste bena ut och se på video vad det beror på, vad vi gör och inte gör. Så här lite avslut har vi nog aldrig haft.

– Sen är det inte bara vi som är dåliga, Villa försvarar sig bra och vi förlorar mot ett bättre lag i dag.

Daniel Andersson har bara mäktat med två mål i inledningen av elitserien, men dubblade nu den målskörden. Matchens stora överraskning var Mattias Johansson, som fick chansen när Johan Malmquist blev sjuk och fick stanna hemma. Johansson gjorde viktiga 1–0, låg även bakom 2–1 och punkterade matchen till 6–2.

Magnus Muhrén? Han vinkade av Villabussen, satte sig i bilen och körde den korta biten hem till stadsdelen Vallhov, bara några ynka kilometer från Göransson Arena. Med två poäng i bagaget.

Mer läsning

Annons