Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson laddad inför återkomsten till Zinken

/

Patrik Nilsson missade matchen mot Broberg på grund av sjukdom.
Men här är en match han inte vill missa – den mot sitt gamla lag Hammarby på Zinkensdamm, som fick en drömstart med nygamle tränaren Magnus Brodén.

Annons

Det var ett tag sedan SAIK spelade på Zinken, fjolårets bortamatch gick i Tele2 Arena, men det är en plats som SAIK-spelare brukar trivas på. Det blev visserligen förlust senast, för två år sedan, men annars har SAIK vunnit åtta av de tio senaste mötena på just Zinkensdamm.

Patrik Nilsson blev febersjuk efter landslagslägret i Småland i helgen och kunde inte vara med när laget övertygade och spelade ut Broberg med 9–2. Nu är han extra sugen på spel och testade på torsdagsträningen, och fick han inget bakslag efter det så blir det en återkomst till Söder för Nilsson, som spelade totalt fyra säsonger i Hammarby mellan 2009 och 2014.

– Det är alltid kul att spela heta toppmatcher, men för mig blir det såklart extra speciellt i och med att det blir första gången jag återvänder till Zinken igen, säger han.

Hammarby övertygade liksom SAIK i onsdags när man vann mot Bollnäs med 8–3 på bortais. Det var Magnus Brodéns första match sedan han tog över efter Göran Rosendahl. Brodén ledde bland annat Hammarby till guldet mot just SAIK i Friends Arena 2013, men tvingades sluta i våras då han inte fick förnyad tjänstledighet från jobbet som insatsledare vid räddningstjänsten i Motala.

Nu är läget ett annat, och Brodén har fått en drömstart.

– Det är säkert ett energitillskott för Hammarby, som jag har förstått det så har det varit lite låg stämning när det inte gått som de hade tänkt sig den här säsongen, säger Patrik Nilsson.

Magnus Brodén har givetvis noterat att Nilsson öst in 50 mål så här långt, att jämföra med de 39 han gjorde för Hammarby i fjol.

– Det är en fantastisk spelare och en fin kille, och jag tror framför allt att han mår väldigt bra att få spela i ett lag med inomhushall. Patrik är ju stor till växten och hade det jättejobbigt när vi ständigt spelade på dåliga isar förra säsongen, säger Brodén, som inte gör någon hemlighet av att han inspirerats av SAIK i sin tränarroll.

– Jag har följt Sandviken en hel del, mycket på grund av Henrik Hagberg som jag är bra kompis med sedan Motalatiden, och har försökt plocka delar från deras spel, som jag tycker är väldigt trevligt att titta på.

Vad då?

– Framför allt passningsspelet, i dag är alla så bra skridskoåkare, både baklänges och framlänges, att man måste hitta sätt att flytta dem i sida och djupled. Sen är ju SAIK det laget i världen som har det mest inpräntade spelet, från 17-årsåldern och uppåt. Det är de ganska ensamma om, kanske Edsbyn också till viss del.

För SAIK återstår fyra matcher att spela. Poäng mot Hammarby och seriesegern kryper allt närmare.

– För oss är det en viktig match. Vi har tre poäng upp på Västerås och vi ska ta pinnarna som krävs för att vinna serien, säger Patrik Nilsson.

Mer läsning

Annons