Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Passa er för Henriksen

/
  • Dennis Henriksen är SAIK:s bästa passningsspelare och har mest assist i laget och är trea i hela ligan. Så här glad blev han när han gav Daniel Mossberg öppet mål i 6–1-segern mot Kalix under lördagen.

Han är fortfarande en doldis i SAIK trots att han är på gränsen till landslaget.
Men Dennis Henriksen har mästarlagets bästa passningsklubba – två nya assist rullade in i 6–1-segern mot Kalix.
– Jaha, är det så. Men det är väl min uppgift och med såna målskyttar vi har i laget är det ibland inte så svårt, sa Dennis med ett skratt efter matchen.

Annons

Säsongens 30:e och 31:a passningspoäng kom. Den ena lysande och den andra inte särskilt märkvärdig.

– Mmm, den fram till "Mossans" 2–0-mål är jag riktigt nöjd med. Jag var på väg att avsluta men valde att lägga tillbaka bollen så han fick öppet mål. Ett snyggt bandymål och kanske lite typiskt mig. Jag gillar att spela fram.Mossberg passade också på att tacka ordentligt efteråt efter kanske säsongens lättaste mål.

– Ha, ha. Jag tror han gillade den, sa Dennis.

Assisten till Daniel Bäcks 4–0 var mer slumpmässig men räknas ju ändå...

Så av hela den svenska bandyadeln är det bara Joel Edling i Edsbyn och Daniel Andersson i Villa som är aningen bättre med två repektive ett ass mer. Sedan kommer SAIK-mittfältaren före namn som Hellmyrs, Esplund och för den delen klubbkompisen Mossberg.

Men han trivs att hålla till där i bakgrunden även om han gärna skulle sätta dit ett eller annat mål till. Han har gjort sju hittills.

– Fem-sex till skulle det väl ha blivit för att jag skulle vara helt nöjd. Men det blir ju inte så mycket kvar till oss andra när Nilsson, Pettersson och "Mossan" ska ha sitt. Det är fantastiska bandyspelare och väldigt lätt att spela med.

Självklart är anledningen till de många assisterna att SAIK-forwards verkligen levererar.

– I bland räcker det ju faktiskt att bara ge dom bollen för att det ska bli mål. Det är ju inte 40-meters genomskärare varje gång ävenm om det slinker med en sån ibland också. Men jag tränar mycket på passningsspelet och det är min absoluta styrka.

Självklart går den egenfostrade Henriksen mot sin absolut bästa säsong. Både poäng- och spelmässigt. Nu är han och Ted Haraldsson två viktiga mittfältskuggar där bakom superstjärnorna längst fram.

– Jag blev ordinarie i laget ifjol och det känns att tränarna tror på mig och ger ett stort förtroende. Det har jag växt av och det här året vågar jag ännu mer. Men jag är fortfarande ung och har mycket kvar att lära.

Därför skyndar han långsamt. En landslagsplats är inte långt borta och förbundskaptenen Jonas Claesson har Henriksen i tankarna.

– Självklart är det en dröm och jag hoppas att komma dit. Men när det i så fall blir får vi väl se. Nu är det SAIK som gäller.

Ett mästarlag som är på väg att växla upp ordentligt och gjorde behagliga 6–1 på Kalix i den näst sista grundserieomgången.

– En match kvar och sedan är det dags för slutspel och det riktigt roliga startar, avslutar Dennis.

För det lag som ställs mot SAIK gäller det att se upp för 22:an i SAIK också. När Nilsson, Mossberg och Pettersson flyger fram så passar Henriksen på...

Mer läsning

Annons