Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räddningarna som räddade SAIK

/

När matchen stod och vägde höll Abbe Bodin siffrorna nere.
Målvakten svarade för två kalasräddningar vid ställningen 2–1 – och SAIK höll ut.
– Det är jätteviktiga räddningar, säger tränaren Stefan Söderholm.

Annons

Vetlanda kom till Göransson arena med en tydlig matchplan. Backa hem, göra det svårt för SAIK och satsa på kontringar. Ett recept som föll väl ut under långa perioder av matchen.

– Vi visste att det skulle lösa upp sig efter 60–70 minuter. Och precis så blev det, säger Abbe Bodin.

SAIK:s ryck kom i den perioden av matchen, efter att Dennis Henriksen pangat in en boll från långt håll och Patrik Nilsson dundrat in en hörna.

Dessförinnan hade Abbe Bodin som under de tre senaste matcherna befunnit sig på bänken svarat för två fina räddningar.

– Det är Johan "Löken" Löfstedt tror jag som kommer fram i mitten. Han försöker sätta den mellan benen, men jag klarade den.

Och bara minuten efter var ryssen Anatoly Suzdalev framme och testade. Men återigen var Bodin bra med och räddade med en benparad.

– Det kändes bra i dag. Dom vi släpper in är skitmål, säger Abbe Bodin.

Tränare Stefan Söderholm var nöjd med målvaktens insats.

– Det är jätteviktiga räddningar, han gör en väldigt bra match, säger han.

Spelsugne Abbe Bodin vill stå alla matcher, men medger att konkurrensen med Martin Falk är tuff och givande.

– Martin har gjort det otroligt bra. Och nu när det närmar sig slutspel är det bara bra om vi kan sporra varandra, säger Abbe Bodin.

Matchen i Göransson arena var av det avslagna slaget. SAIK försökte luckra upp motståndarnas täta defensiv men för det mesta gick skotten utanför.

– Dom är riktigt täta och står lågt. Vi pressar på rätt så rejält och borde kunna göra flera mål, säger Stefan Söderholm.

Tillsammans med Abbe Bodin var Patrik Nilsson SAIK:s bästa spelare. Den hyperfarlige anfallaren satte tre bollar: ett spelmål, en straff och en hörna.

– Till slut så skapade vi lägena. Alltid kul att göra mål, säger han.

Ett hörnmål också. Det är inte alltid ni får till dom.

– Nä, det har lossnat lite nu på slutet. I början av säsongen var det lite kärvt sådär, vi fick inte till dom riktigt. Sen i matchen mot Ljusdal small det tre gånger, sen har det rullat på.

För Patrik Nilsson, Erik Pettersson och Erik Säfström väntar nu spel med landslaget. För resten av SAIK blir det en lång resa till Kina på torsdag.

– Det ska bli roligt att få åka dit och ladda batterierna lite. Det blir en bra möjlighet att få visa upp bandyn och kanske kan det leda till att vi får in sporten i OS, säger Abbe Bodin.

Mer läsning

Annons