Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säfström: "Utmaningen är större i år"

/

I fjol var SAIK numret större än Västerås. I år ser det helt jämnt ut på förhand.
Det tycker i alla fall SAIK:s lagkapten Erik Säfström.
– Utmaningen är större i år, säger han.

Annons

Det här med finalrutin kan man älta fram och tillbaka. Medan SAIK nu spelar sin femte raka SM-final var det första gången för många Västeråsspelare i fjol. Något som märktes, säger Säfström.

– Det var som att de var där och tittade på förra året. Den här säsongen har de varit starka, och vann ju World cup bland annat. De har hittat något som de tror på och har spets i Bergwall, Esplund och Jonas Nilsson.

– Samtidigt var det vi som vann serien så det är två riktigt bra lag som möts. Vi går för guld såklart, men utmaningen är större i år.

Fem raka SM-finaler är imponerande, vad är förklaringen till det?

– Det sitter i väggarna, är det inte så alla säger? Nej, men det är ju spelet som vi har haft de senaste åren naturligtvis som ligger bakom, vi har hittat ett spelsätt som framför allt passar väldigt bra i inomhushallar, säger Erik Säfström.

– Det har varit en hel del omsättning på spelare ut och in, men vi har alltid haft en bra mix mellan unga och äldre, samtidigt som de yngre som fyller på håller väldigt hög klass.

Finns det inte en risk för mättnad?

– Nä, alltså, det är ju det här vi spelar för. Vi är väldigt självkritiska och ställer höga krav på varandra, och så länge det drivet finns kommer vi att fortsätta utvecklas. Spelar man i SAIK så spelar man för att vinna, så är det bara.

Erik Säfström har ett år kvar på kontraktet med SAIK om det är nån som undrar.

Mer läsning

Annons