Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK-anfallaren om Ljusdals segervapen

/
  • SAIK:s anfallare Erik Pettersson, här från hemmamötet med Ljusdal i november, vet vad som väntar i onsdagskvällens returmöte.

Senast SAIK mötte Ljusdal var det irriterat efteråt – trots seger med 7–2.
Anledningen var att tre SAIK-spelare skadades.
– Deras enda chans är att försöka få oss ur balans, säger Erik Pettersson inför onsdagskvällens returmöte i Ljusdal.

Annons

För snart två månader sedan vann SAIK med 7–2 mot Ljusdal hemma i Göransson Arena – en seger som fick en besk eftersmak då Daniel Mossberg, Erik Pettersson och Daniel Bäck blev skadade.

Samtliga spelade matchen hemma mot Villa-Lidköping tre dagar senare, men det kunde ha gått värre.

SAIK-tränaren Stefan Söderholm blev särskilt upprörd över den hårda tackling som Erik Pettersson åkte på av Ljusdalsbacken Johan Berglund med tio minuter kvar att spela. Berglund stoppade bryskt Pettersson, som hade farten uppe.

"Ska Ljusdal spela så där, då kan vi lika gärna vara utan dem i elitserien. Det är så onödiga grejer, och hör inte hemma på en bandyplan. Och det är hela attityden, det känns inte som om bollen är i fokus", sa Stefan Söderholm om situationen.

På onsdagskvällen möts lagen alltså på nytt – och Erik Pettersson är förberedd.

– Ljusdal spelar lite fult och deras enda chans är att försöka få oss ur balans. Det är inget roligt att möta såna lag, men man vet hur dom kommer att spela och det gäller att ta det med en nypa salt, säger Erik Pettersson och fortsätter:

– I stället måste man försöka göra något bra av det och stå upp för varandra. Det är bara att flina åt det i stället för att gnälla och vi kanske får spela lite fult vi också.

Ljusdals tränare Patrik Larsson:

– Det handlar mest om att vi ofta blir tillbakapressade. Vi strävar inte efter att köra över folk.

SAIK har snackat igenom lördagens sura 4–5-förlust mot Bollnäs och nu ska laget försöka hitta ett vägvinnande spel att ta med sig inför slutspurten på elitserien.

– Det var bra tempo på träningen i dag (tisdag) och jag både tror och hoppas att vi kommer att ta tag i det nu. Nu när halva säsongen har passerat är det otroligt viktigt att vi börjar hitta rätt. Det går inte att vara ur form när slutspelet börjar, då kan man förlora mot alla lag. Vi måste trappa upp, säger Erik Pettersson.

Mer läsning

Annons