Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK gjorde livet surt för Xet

/
  • Tvärstopp för Hammarby. Stefan Erixons (till vänster) sista match på Zinken slutade med förlust mot Sandviken.

Stefan Erixon har inte bara fem VM-guld och två SM-guld, han har även vunnit hundratals matcher på Zinkensdamm för sitt Hammarby sedan debuten 2002.
Den allra sista slutade dock med förlust, 1–7.
Nu väntar en femte och avgörande semifinal mot Sandviken på söndag.

Annons

Det var egentligen aldrig spännande på Zinken i lagkaptenens sista match i karriären inför hemmapubliken på den riktiga hemmaplanen.

Visst, Stefan Erixon reducerade till 1–4 på hörna efter en timmes spel, men då var skadan redan skedd.

Hammarby gav både Erik Säfström och Daniel Mossberg för stora ytor i den första halvleken, vilket i kombination med slarvigt försvarsspel där "Bajen"-backarna upphävde offside ett par gånger, innebar att Sandviken ordnade en 2–0-ledning redan efter sju minuters spel.

Mossberg gjorde själv 1–0, spelade fram till Patrik Nilssons 2–0 och när sedan Linus Forslund kom fri och slog in 3–0 innan Hammarby egentligen skapat en enda målchans kändes det som att orken tog slut för hemmalaget.

Erixons hörnmål fick fart på hemmafansen av de 4 847 i publiken, men åt laget på andra sidan isen fanns det inget att göra.

Två matcher återstår nu av "X:ets" karriär, som förutom 1,5 säsong i ryska Zorkij spelat i den grönvita tröjan sedan 2002: den femte och avgörande semifinalen på söndag – och en final eller bronsmatch på Tele2 Arena nästa lördag.

På "Zinken" är det slut redan nu.

Mer läsning

Annons