Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK har en plan på ersättare till Jakobsson och Lindquist

/
  • Thony Lindquist lämnar tillsamans med Anders Jakobsson uppdraget som tränare i SAIK. Vem eller vilka som tar över jobbar nu klubben hårt med. Det finns en huvudkandidat men än är ingenting klart.

Det blir nya tränare som ska försöka leda Sandvikens AIK tillbaka till SM-guldet.
Anders Jakobsson och Thony Lindquist slutar sitt uppdrag. Men SAIK har en plan för vem som tar över.
– Vi har en huvudkandidat som vi jobbar med och som vi tror på, säger SAIK:s elitansvarige Daniel "Zeke" Eriksson.

Annons

Men vem det är eller hur tränarfrågan kommer att lösas var han inte beredd på att säga på en gång. Även om säsongen tog slut med semifinalförlusten mot Västerås förra veckan vill SAIK ha klart med det nya så snabbt som möjligt. Redan nu förs alltså samtal med en eller flera ersättare.

– Det är klart att vi har en plan som vi jobbar efter och en idé som vi tror på. Går den i lås så är vi nöjda. Men vi får se vad som händer, än är ingenting klart och då är det onödigt att säga någonting mer, säger "Zeke".

Han har även pratat med några av spelarna vad de tycker.

– Vi har väl bollat runt lite grann för att få en uppfattning i alla fall.

SAIK har oftast tagit sina tränare från det egna ledet och det är väl i stort sett bara Sören Persson som kommit utifrån i modern tid. Innan Anders Jakobsson kom tillbaka var det Stefan "Dino" Söderholm som höll i taktiktavlan. Vi får väl se om SAIK tänker lite bredare den här gången.

Att Jakobsson och Lindquist slutar nu kom i alla fall inte som en jätteöverraskning för SAIK och "Zeke" Eriksson.

– Vi har förstås haft en dialog ett tag med "Jacke" och Thony kring det här och det är ett gemensamt beslut. Vi respekterar det och går vidare. All heder till dom som gjort ett väldigt bra jobb. Vi har vetat om det här ett litet tag nu.

Jakobsson säger själv till klubbens hemsida:

– Det är dags att gå vidare för mig och efter tre framgångsrika år söker jag nya utmaningar. Det är i dagsläget inget klart, men det finns några intressanta förslag att titta vidare på.

På spelarsidan finns det ingenting nytt att berätta. Christoffer Edlund skrev ju på ett nytt avtal mitt i slutspelet och det är det senaste som hände.

– Vi jobbar med den biten också men än finns det ingenting att berätta, avslutar "Zeke".

Mer läsning

Annons