Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK jagar seger i nya tröjor

/

Så här ser SAIK-tröjan ut som laget kommer att spela i mot Kungälv när det för fjärde gången är dags för Bissen Brainwalk med gratis entré hela dagen i Göransson Arena.
Daniel Mossberg, Christoffer Edlund och Rasmus Forslund får agera fotomodeller.
– Snygg. Den auktioneras ju också ut efter matchen, säger lagkapten Christoffer Edlund.

Annons

Pengarna går förstås till Bissen Brainwalk och det är någonting som SAIK-spelarna gärna är med och bidrar till.

– Det är fantastiskt att få den här chansen att hjälpa till både för oss spelare och för SAIK som förening. Jag hoppas att det blir lite folk på läktaren också, säger Edlund samtidigt som han drar lite i sin tröja med 21 på ryggen.

SAIK spelar i just den här speciellt framtagna stället bara den här matchen och sedan går det bra att lägga bud på tröjorna för alla som är intresserade.

Matchen för precis ett år sedan gav lite drygt 100 000 kronor till forskningen vilket var rekord i Sandviken. Förhoppningen är att slå det nu 2016. Totalt på de tre tidigare matcherna har det samlats in över 210 000 kronor totalt.

Sportsligt hoppas SAIK:arna kunna vinna den här "Bissen"-matchen.

– Ifjol gick det ju inget vidare. Då förlorade vi mot Bollnäs. Nu vill vi vinna den här gången och hemma mot Kungälv är vi kanske favoriter. Men vi får se upp för Kungälv har blivit ett bättre lag, säger Mossberg.

Formen är i alla fall definitivt på uppgång vilket fyra raka segrar talar för. Senast en 3–2-vinst i en kylslagen match uppe i Kalix där skyttekung Edlund avgjorde tre minuter för slutet.

– Vi har spelat bättre bandy på slutet och det känns som vi är på gång igen, säger Mossberg.

Förutom de två poängen uppe i Kalix så var Anders Jakobsson mest nöjd med att ingen blev skadad eller sjuk.

– Det var verkligen isande kallt. Men ingen verkar ha dragit på sig någonting utan vi har alla tillgängliga. Jocke Bergman vilade från någon träning men kan spela. Det gäller Linus Forslund också som inte åkte med upp till Kalix, säger Jakobsson.

Mer läsning

Annons