Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK mot Sirius: "På hemmaplan ska vi vinna"

SAIK har inte riktigt hittat jämnheten i spelet än utan har fortsatt haft både toppar och dalar.
Nu ställs laget mot Sirius, som också de haft samma problem.
– Sirius har också blandat och gett lite under säsongen, men på hemmaplan ska vi vinna, säger SAIK:S tränare Anders Jakobsson.

Annons

SAIK har under säsongen haft vissa matcher där det har varit en ren uppvisning medan det andra matcher inte har klaffat alls för laget.

– Vi jobbar för att hitta stabiliteten i vårt spel och jag tycker att vi är på god väg nu, det känns som att det är på väg uppåt, säger Jakobsson.

Senast tog SAIK en fin revansch mot Västerås, även fast det inte var den mest övertygande matchen.

– Vi har vissa matcher där vi ändå gör mycket mål fastän spelet inte riktigt sitter som vi vill att det ska göra. Så det är helheten i spelet som måste bli stabilare.

Vad tror du är anledningen till att ni inte har hittat dit än?

– Vi har flyttat runt spelare till nya positioner vilket kan göra att vi inte riktigt hittat rätt än, alla måste komma in i sina nya positioner.

Sirius har också haft problem med jämnheten i spelet, ofta har det svängt i en och samma match.

Till exempel gjorde de en riktigt bra första halvek senast mot Tillberga – bara för att tappa allt i andra.

– Det var ingen bra andra halvlek, men vi måste glömma den nu och försöka att utföra en så bra match som möjligt mot Sandviken, säger Sirius tränare Mats Söderman.

Hur är SAIK som motståndare?

– Väldigt bra lag som har många spetsspelare som kan avgöra. Ett riktigt kollektiv som är väldigt starkt offensivt speciellt helt enkelt. Det är ett svårt lag att möta men vi måste försöka våga spela vårt spel offensivt och inte bara försvara.

Sist lagen möttes vann SAIK med 6–2.

– Även fast vi ska vinna mot Sirius kan vi inte tro att det kommer att funka att åka ut på en skridsko, utan vi måste ge 100 % i varje match i den här serien för annars förlorar man. Ger vi 100 % varje match kommer vi också att hitta stabiliteten i vårt spel, säger Jakobsson.

LÄS ÄVEN: Håll koll på vilka matcher som Bandypuls sänder

Mer läsning

Annons