Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK:s försvar stängde igen – igen

/
  • Linus Pettersson och övriga SAIK-spelare har bara släppt in två mål på två matcher mot Broberg och skaffat sig ett drömläge att avgöra kvartsfinalserien redan på torsdag.

Endast två insläppta mål på två kvartsfinaler.
Med ett ramstarkt försvar har SAIK skaffat sig ett drömläge att ta sig till semifinal redan på torsdag.
– Vi äger matchserien, nu är det upp till Broberg att hitta på nåt, säger Linus Pettersson efter 6–1 på Hällåsen.

Annons

Det är svårt att se hur SAIK skulle tappa 2–0 i matcher. Nej, inte svårt. Det ser rentav omöjligt ut.

I första matchen släppte SAIK in ett sent mål på övertid. I den andra öppnade Broberg målskyttet på hörna, men efter tre snabba mål på mindre än fyra minuter, 3.17 för att vara exakt, vände SAIK på matchen och kontrollerade sedan händelserna totalt.

– Det är två skitmål vi släppt in. Jag grämer mig fortfarande över att vi inte höll nollan i första matchen, vi har inte gjort det nån gång den här säsongen, säger Linus Pettersson med ett leende.

I fjol vände Broberg i båda kvartsfinalerna på hemmaplan och vann på övertid. De hade två jättelägen att krypa närmare SAIK den här gången i början av andra halvlek, men Martin Falk reflexräddade två gånger om och när Erik Pettersson väl gjorde 5–1 var resten en transportsträcka.

Och det ser bra ut inför den tredje kvartsfinalen på torsdag, mycket bra ut för ett SAIK som återigen saknade skadade Patrik Nilsson.

– Som det ser ut nu så tar vi det i tre raka, jag skulle ljuga om jag sa nåt annat. Det känns väldigt bestämt över hela banan just nu, säger Pettersson.

– Försvarsspelet är fantastiskt bra, säger Daniel Mossberg, som dock inte vill ta ut nåt i förskott.

– Det är bara att fortsätta trumma på, vi är inne i ett bra flyt för närvarande, men vi ska inte tro att det är avgjort. Lätt träning på onsdag och sedan ska vi ha fullt fokus på torsdag.

– Vi har några utvisningar som vi får jobba med i första halvlek, men annars gör vi en mycket bra insats. Vi är väldigt täta hemåt, säger SAIK-tränaren Stefan Söderholm.

Daniel Mossberg bombade in ett av två hörnmål under matchen. SAIK dominerade återigen i hörnstatistiken, och nu gav det utdelning när också Daniel Bäck hittade ett av kryssen.

– Vi hade några om dansade på mållinjen också, och det är skönt att vi börjar sätta lite hörnor. I dag är det okej, men det kan fortfarande bli bättre, säger Mossberg.

Broberg har åkt ut i kvartsfinal tio år i följd, SAIK har gått till semifinal 20 år i rad. Hittills. Historiken är förkrossande.

– Ja, den sviten vill man ju inte vara med om att bryta, säger Linus Pettersson.

Mer läsning

Annons