Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttekungen Edlund knockad – missar kvartsfinalstarten mot Hammarby

/
  • Christoffer Edlund åkte på en rejäl smäll och fick föras till sjukhus för undersökning och blev kvar där över natten. Men innan dess hann han göra två mål – som han inte mindes något av.

Det blev precis som väntat – Hammarby redan i SM-kvartsfinalen.
Men det Daniel Mossberg var mer bekymrad över var Christoffer Edlunds huvudskada.
– Det är för jäkligt. Vi gick på samma boll och sedan smällde det bara, säger "Mossan" och skakar på huvudet.

Annons

Han står utanför SAIK:s omklädningsrum och det har gått 45 minuter efter slutsignalen i den betydelselösa serieepilogen mot Vänersborg. SAIK vann med 7–4 och det var okej – men SAIK tappade storstjärnan Christoffer Edlund redan efter en knapp kvart.

– Vi hade ju knappt börjat spela när vi kom på samma boll och vi såg inte varandra. Krocken blev rätt brutal och det kändes kan jag säga. Men jag är ju lite större och klarade mig bättre. Det var värre för "Chrille".

Det var i matchens första minut smällen kom och det tog ett tag innan Edlund kom upp på benen. Men sedan såg det ut att ändå ha gått rätt bra. Det var ju ingen fara på taket det kunde alla se när målsprutan gjorde både 1–0 och 2–0. Mål som gav honom den femte skytteligatiteln i högsta serien.

Men det var två fullträffar som han sedan inte ens kom ihåg.

– Nä, det blev lite snurrigt där ett tag. Men nu är han på sjukan i alla fall. Jag hoppas verkligen att han snart kan vara tillbaka, säger Mossberg som i alla fall kunde spela vidare.

Edlund plockades av banan efter sitt andra mål och det blev ambulansfärd till Gävle sjukhus där han blev kvar över natten.

– Det verkar inte alls vara bra. En befarad hjärnskakning och det är förstås oerhört tråkigt. Det är klart att han kan bli borta ett tag och vi kommer absolut inte att chansa med honom, säger tränaren Anders Jakobsson.

Då hade precis radiosporten basunerat ut slutspelvalet och Hammarby var det lag som blev kvar när fyran SAIK fick kliva in i handlingen.

– Väntat, var Mossbergs första kommentar.

Även om SAIK inte ville spekulera i förväg var alla inställda på just "Bajen". En repris på förra årets semifinal redan i kvarten.

– Både vi och Hammarby har bara oss själva att skylla då vi bara kom fyra och femma. Det är första gången på väldigt länge som vi i SAIK inte får välja och då var det bara att gilla läget. Det kommer att bli stentuffa men också jäkligt roliga matcher.

Det har svajat rejält i Hammarby på slutet med tränarbyte och många förluster. Men det tror "Mossan" inte spelar så stor roll nu.

– Dom vet säkert vad dom ska göra så det tror jag inte alls påverkar. Men vi har väl också en plan för hur vi ska kunna gå långt i det här slutspelet. Det blir förhoppningsvis riktiga folkfester i alla fall.

SAIK börjar hemma på söndag och har den fördelen.

– Det är ju bra. Sedan får vi se om det har någon betydelse.

Edlunds medverkan avgörs förstås senare men nu ser det mörkt ut inför i alla fall de första matcherna. Men Patrik Nilsson som stod över matchen mot Vänersborg med ljumskproblem hoppas i alla fall vara spelklar till helgen.

– Det hoppas och tror jag. Vi siktar på det i alla fall, säger Nilsson.

Mer läsning

Annons