Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommar och semester – så firar elitseriens bandyprofiler

/
  • Daniel Andersson, Villa Lidköping, har varit en vecka i Cypern med familjen.
  • Tummarna upp från IFK Vänersborgs Christoffer Fagerström som är i Spanien med bland andra lagkamraterna Robin Lundqvist och Petter Andersson.
  • Västerås SK:s nyförvärv Simon Jansson reste till Zakhyntos i Grekland med sambon Sara.
  • Hammarbys fartfantom Robin Sundin njuter av den norska naturen. Här sitter han på kända turistmålet Preikestolen. Fallhöjden? Drygt 600 meter.
  • Preikestolen, Norge.

Juli är månaden på året då bandyspelarna tar ledigt från sina lag och tränar på egen hand.
Men det är också en tid för sommar och semester.
Bandypuls ringde upp några av elitseriens stora profiler för att kolla vad de gör under ledigheten – och fick dessutom några härliga semesterbilder.

Annons

Daniel Berlin, Bollnäs GIF

– Man försöker vara med familjen så mycket som möjligt och sola och bada om tillfälle ges. Vi har varit en vecka på Rhodos och planerar för en vecka i Göteborg.

– Jag håller i gång rätt skapligt med mestadels löpning, säger Daniel Berlin, enligt egen utsago ingen superatlet i löparspåret.

– Jag kämpar och går på mycket vilja – där också.

 

Simon Jansson, Västerås SK

– Jag tar det lugnt, tränar och har varit en vecka på Zakhyntos i Grekland med sambon Sara. Annars har jag inte så mycket mer planer. Jag hänger i Köping och Västerås och så blir det någon vända upp till Edsbyn på bröllop och kanske Persmässan.

– Jag är på ett stort gym här i Västerås ganska mycket och kör pass med instruktör, allt från crossfit-inspirerad träning till mer kondition. Och så kör jag lite kondition i skogen, både cykel och löpning – och så hoppträning och det vanliga. Det handlar mest om att hålla formen och kroppen hel.

 

Björn Hellman, Kalix Bandy

– Det blir mycket träna själv först och främst, fyra pass i veckan. Försöker också köra ett pass rullskidor i veckan med sambon Ida.

– Nu är vi i Stockholm på en tripp på fyra dagar. Det blir mycket bus och lek med ungarna. Sedan åker vi vidare till Lycksele djurpark. Vi tänkte fara utomlands, men vi tar det lugnare i sommar och har lite svensk semester.

 

Robin Sundin, Hammarby IF

– Jag är och njuter av norsk natur från sin bästa sida, på ett fjäll mitt emellan Stavanger och Oslo. Man försöker koppla av och njuta av att man inte är uppbunden av tider.

– Det som är planerat i sommar är bland annat Amalfikusten i Italien och den här roadtripen i Norge. Och så blir det att träffa familj och bekanta. En väldigt behaglig tillvaro med en skön kombination av utlandsresa och att bara koppla av.

– Men vi har ett oerhört tufft sommarprogram. Jag har aldrig haft så här många träningspass på schemat när man är ledig från laget. Vi ska avverka 30-35 pass under de fyra veckorna vi har ledigt, så vissa dagar kör man två pass.

 

Mikko Lukkarila, IFK Vänersborg

– Jag är på Arlanda just nu. Det blir först flyg till Helsingfors och sedan direkt till Tallinn med frun över helgen när vi är barnfria. Nästa helg ska min syster gifta sig, så vi åker hem till Tornio på måndag.

– Jag kör fem gånger i veckan. Gym två gånger, ett pass löpning i 75 minuter och sedan intervallpass och mycket hopp. Jag känner mig i bra form och vill inte tappa det. Det blir en rolig säsong med nya killar i laget, så man vill vara i bra form när vintern kommer.

 

Patrik Nilsson, Sandvikens AIK

– Även om det är vila från laget i fem veckor så har vi ändå planerad träning. Det är en vecka ledigt inplanerad, sedan är resten träning som vi ska sköta själva.

– Man är mycket med familjen, vänner och så blir det lite fiske och golf. Vi i familjen var utomlands i maj och trodde att vi skulle klara oss, men det känns som att sommaren inte kommit än. Vi får nog ta en utlandsresa här i juli.

 

Olov Englund, Kalix Bandy

– Man försöker givetvis spendera lite mer tid med familjen och så blir det lite jobb här också på sommaren. Vi har ett familjeföretag inom bygg, men till och från har jag försökt ha lite ledighet i alla fall.

– Det blir mycket fokus på löpning och så lite funktionell, allmän styrka för att hålla kroppen i trim. När man kommer upp i åren bygger man inte så mycket, då försöker man mest underhålla de muskler man fick.

– Men vi får hoppas att värmen kommer snart. Det ser ut som att det är regn över hela Sverige, så vi är inte exklusiva på den fronten.

 

Daniel Andersson, Villa Lidköpings BK

– Jag har varit på Cypern och haft det bra med familjen en vecka och varit på Liseberg och lite sådana utflykter som man gör som familjefar. Sedan är det väl lite allmänna småprojekt som för alla andra, just nu städar jag ur garaget.

– Jag springer mest, är ingen gymkille på det sättet. Det blir något pass på gym då och då, men det är övergripande löpning som gäller. Det är inte det roligaste jag vet, men har ändå lätt för det när jag väl kommer ut. Det är skönt att man har lite pannben kvar, att man kör det man bestämt sig för. Det är lite trist med vädret, men det är skönare att springa i.

 

Hans Andersson, Edsbyns IF

– Man väntar på sommaren, men tyvärr verkar den inte komma på ett tag. Jag började med att åka till Uppsala på golfsemester med Edling (Jonas) och "Tisen" (Mattias Hammarström). Nu är jag på väg till familjestugan i Söderhamn. Där blir det lite fiske och sovmorgnar.

– Jag brukar träna på som vanligt. Jag ska cykla till Söderhamn nu tänkte jag. Man har lärt känna sig själv nu när man kommit upp i åldern, så man vet vad man behöver. Jag kör cykling och styrka. Det är flera år sedan jag löpte. För mig är det skonsammare att cykla.

 

Christoffer Fagerström, IFK Vänersborg

– Jag och några grabbar är i Spanien. Vi är på Ibiza, så det rör på sig. Vi kom ner i måndags och åker hem på måndag, men nu ska vi till Barcelona i ett par dagar och kika in det. Tanken är att vi ska besöka Camp Nou.

– Man försöker hinna med saker man inte gör annars. Jag spelar en del golf och försöker ta mig ut på vattnet och åka båt så mycket det går. Sedan är det inte så att man inte tränar, det handlar mer om att vi mer eller mindre slipper se varandra nu bara.

– Vi får schema från fystränare och har pass för varje dag egentligen – en del styrka, en del koordination och en del intervaller. Den klassiska blandningen.

Mer läsning

Annons