Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelarbetyg, fakta och matchanalys

/

Så här var matchen – och så här skötte sig spelarna.

Annons

MATCHEN:

Efter en första kvart där målchanser i stort sett saknades helt och hållet fick SAIK ett litet grepp om den första semifinalen när Ted Haraldsson spräckte Hammarbymålvaktens Patrik Hedbergs nolla. Haraldsson höll sig framme i andrasituationen som uppstod efter ett skott från Daniel Mossberg i den 17:e minuten.

SAIK uppträdde lugnt och säkert i defensiven, samtidigt som laget hade svårt att komma till några öppna lägen offensivt där framför allt Patrik Nilsson och Erik Pettersson inte riktigt kom loss. Och i den 32:a minuten var det i stället utjämnat då Stefan Erixon hittade rätt bakom Martin Falk.

Hammarby stärktes av kvitteringen och andra halvlekens sista kvart tillhörde bortalaget, som nosade på ett ledningsmål. Men 1–1 stod sig till halvtidsvilan.

I början på den andra halvleken såg SAIK fortsatt aninegn spänt ut, men Hammarby lyckades inte utnyttja det. I stället tog hemmalaget strax över kommandot och tack vare ett flertal hörnor låg ett ledningsmål i luften.

Det stod verkligen och vägde i mitten på andra halvleken och det var Hammarby som tog över förarsätet när Kalle Spjuth höll sig framme på en hörnretur i den 70:e minuten.

Strax därpå träffade Adam Gilljam målramen innan både Patrik Nilsson och Erik Pettersson hade fina möjligheter. Matchen tände till ordentligt i det här skedet av matchen och målchanserna radades upp.

SAIK hade dock ofta svårt att hantera Hammarbys samlade försvar – och i den 78:e minuten valde hemmalaget att ta time out.

Bara tre minuter senare blev uppförsbacken ännu brantare för SAIK, när Hammarby på en omställning gjorde 3–1 där David Brodén friställde målskytten Jesper Jonsson från vänsterkanten.

Och av bara farten kom 1–4, där Spjuth satte sitt andra mål för kvällen efter en vänsterhörna.

I den 87:e minuten tändes visst hopp för SAIK när Patrik Nilsson kunde peta in bollen i öppet mål efter förarbete från Erik Pettersson. Och i den andra tilläggsminuten gav Linus Forslund SAIK en ny reducering, vilket skapade spänning under de sista sekunderna. Men Hammarby höll undan och vann med 4–3.

BETYGEN:

Målvakter

Martin Falk 3

(Abbe Bodin)

Försvar

Niklas Gälman 3

Rasmus Forslund 2

Linus Pettersson 2

Joakim Bergman 3

Erik Säfström 3

(Mikael Nilsson) sp ej

Mittfält

Dennis Henriksen 3

Ted Haraldsson 2

(Daniel Bäck) 2

(Olle Berglund) sp ej

Anfall

Erik Pettersson 2

Daniel Mossberg 2

Patrik Nilsson 2

(Linus Forslund) 3

MATCHFAKTA:

SAIK–Hammarby 3–4

(1–1)

Första halvlek:

1–0 (17) Ted Haraldsson.

1–1 (32) Stefan Erixon (Markus Kumpuoja).

Utvisningar, SAIK: Inga. Hammarby: Ulf Einarsson 10 min.

Andra halvlek:

1–2 (70) Kalle Spjuth, högerhörna.

1–3 (82) Jesper Jonsson (David Brodén).

1–4 (84) Kalle Spjuth (Jesper Jonsson).

2–4 (87) Patrik Nilsson (Erik Pettersson).

3–4 (90+2) Linus Forslund.

Utvisningar, SAIK: Dennis Henriksen 10 min. Hammarby: Adam Gilljam 10 min, .

Hörnor: 9–6 (4–2).

Domare: Roland Fager.

Publik: 2 805.

Mer läsning

Annons