Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenne Olsson: Därför petas Nilsson till VM

/

Bandyns förbundskapten Svenne Olsson har tagit ut sin första VM-trupp.
Då petas rutinerade landslagsstjärnan Patrik Nilsson.
– Det var inget roligt beslut att ta, självklart inte. Han är en av svensk bandys absolut största målskyttar, säger Olsson till TT.

Annons

Förbundskaptenen presenterade på torsdagen en bruttotrupp på 25 spelare, som senare ska bantas till 18 innan VM i ryska Uljanovsk inleds den 1 februari.

Anfallaren Patrik Nilsson, 33, var inte bland de utvalda. Den normalt så pålitlige målsprutan har "bara" gjort 14 mål hittills i elitserien.

– Det är en riktigt jäkla bra bandyspelare, men han har inte riktigt fått det att lossna i Sandviken. Och jag måste titta på vad som händer här och nu, säger Svenne Olsson som själv lämnade petningsbeskedet till en besviken Nilsson.

– Det är självklart att han jättegärna hade velat vara med i landslaget. Det var inget roligt samtal.

I truppen saknas också Villa Lidköpings vassa duo Johan Esplund och Daniel Andersson, som båda har tackat nej till VM. Esplund lämnade beskedet tidigt, när det gäller Andersson (privata skäl) fick Svenne Olsson återbudet för några dagar sedan.

Två som däremot finns med är Martin Söderberg (23 år, Broberg-Söderhamn) och Joakim Andersson (22 år, Vetlanda). De två anfallarna har gjort 30 respektive 29 mål i vinter, trots att de inte spelar i några topplag.

– De förtjänar att vara med i den här truppen, säger Olsson.

Förbundskaptenen, som efterträdde Jonas Claesson inför den här säsongen, summerar sin bruttotrupp så här:

– Det är en delvis rätt så stor föryngring, samtidigt som det finns mycket rutin långt bak i planen med Andreas Bergwall, Andreas Westh och Olov Englund. Truppen andas ganska mycket storlek och fysik och det tror jag är en förutsättning för att kunna stå emot Ryssland.

Mer läsning

Annons