Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbaka på Studenternas – då hånades Lindquist av Siriusklacken

/
  • Christoffer Edlund, här klämd mellan Johan Jansson Hydling och Jakob Jenefeldt, gjorde sitt 400:e mål för SAIK när laget vann mot Sirius med 6–2.
  • Thony Lindquist hånades friskt av sina forna hemmafans.
  • Junioren Hannes Edlund fick mycket speltid när Patrik Nilsson saknades på grund av sjukdom.
  • Målvakten Martin Falk var bäste SAIK-spelare för dagen.
  • Joonas Peuhkuri gjorde sitt första mål för Sirius, SAIK-junioren Hannes Edlund fick mycket speltid när Patrik Nilsson låg hemma och var sjuk.

Thony Lindquist var tillbaka på Studenternas igen.
Och hånades friskt av sina forna hemmafans.
– Det är tragiskt att de håller på sådär, men jag tar inte åt mig, säger han efter SAIK:s 6–2-seger mot Sirius.

Annons

Det var i fjol som Thony Lindquist skulle lyfta Sirius mot högre höjder, som en del i en långsiktig plan. Men säsongen blev en flopp, och med en ekonomi i fritt fall lämnade Lindquist Uppsala efter bara en säsong.

SAIK-tränaren har fått skulden för mycket av fiaskot; att han inte fick ut mer av materialet, och att han skulle ha en lön som bidrog till det ekonomiska trångmålet som innebar att spelare i slutändan inte fick ut sin lön.

Under återkomsten till Studenternas riktades mycket av supporterklubben Västra sidans energi mot just Thony Lindquist, som hånades och häcklades under hela matchen.

– Men de fick mig inte ur fattningen, jag var väldigt fokuserad på vad vi skulle göra. Men jag visste att det skulle kunna komma.

Varför tror du att de lägger så mycket tid på att håna dig?

– Ja, för att jag lämnade efter bara ett år förstås. Sen har det varit ett j-a tjafs om pengar hela tiden. De tror att jag hade bäst betalt i hela Sverige, men sanningen är att jag tillhörde den undre halvan i elitserien. Men folk har svårt att fatta det. Det är lite jobbigt, men jag tycker jag höll mig lugn ändå. Jag tittade upp nån gång, mer var det inte.

Ändå tycker Lindquist att Siriusklacken gör ett bra jobb.

– Det är en bra klack, de ställer upp för sitt lag i ur och skur och ger en bra energi. Oftast.

Endast 485 åskådare hade tagit sig till Studenternas i den tiogradiga värmen. Fler än de 365 i ösregnet sist, men det är ändå en klen publiksiffra.

– Jo, men det kvittar lite när vi har Västra sidan som låter som 5 000, vi har fantastiska supportrar. Deras energi gör att vi redan längtar till nästa hemmamatch. Nu möter vi SAIK, som är ett var världens bästa lag, och utmanar dem hela vägen så vi får ta med oss de positiva bitarna, säger ytterhalven Jakob Jenefeldt.

Vad tycker du om att de hånar Thony Lindquist?

– Hån är aldrig bra, på nåt sätt. Jag hade Thony förra året och det är en jättebra tränare och människa. Han lade en bra grund och har gjort mycket för oss som lag, framför allt med passningsspelet, som vi har med oss även den här säsongen. För egen del och för många andra var det inget bortkastat år.

Vad krävs för att ni ska ta er första hemmaseger?

– Det är en klyscha, men det är bara att fortsätta jobba hårt. Vi har gjort bra matcher, men har perioder där vi släpper in billiga mål.

Mer läsning

Annons