Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två omöjliga räddningar av Falk som var SAIK-hjälten

/

Broberg hade verkligen två gigantiska chanser att ta sig in i Annandagsmatchen mot SAIK.
Men det satte Martin Falk stopp för och i stället för reducering till 2–1 ångade SAIK på framåt.
– Den första chansen läste jag av bra och andra friläget var grymt skön när vi dessutom vände spelet och gjorde mål, sa SAIK-målvakten efter 7–3-segern.

Annons

Efter en bra första kvart ledde SAIK med 2–0 efter en snygg Christoffer Edlund-åkning fram till ett friläge och Linus Forslunds hörnretur. En sån där stabil och skön start som SAIK behövde efter lite darrigt spel i matcherna mot Bollnäs.

Men Broberg var aldrig ofarligt och skapade mer och mer i sista halvan av första halvlek. Den största chansen kom när gästerna sågade sig igenom och den allra sista passningen i sidled gav den sista anfallaren öppet mål.

Det var bara att notera 2–1. Ja, nästan då...

– Den hade inte ens en hockeymålvakt tagit, skrockade SAIK-tränaren Anders Jakobsson efteråt.

Men Falk med dessutom ett betydligt större bandymål bakom sig var med på noterna.

– Jag såg tidigt att han skulle passa den inåt och hann över och kunde rädda. Det är inte så ofta man gör en sån grej så det var jäkligt skönt. Men jag var laddad redan från början och var riktigt spelsugen, sa Martin som såg förra matchen från bänken då Abbe Bodin stod i målet.

Läs mer: Filip Skoglund om sekvensen som punkterade matchen: "Fattar inte att han räddar den"

Nästa insats från hemmamålvakten kanske var det helt matchavgörande momentet. Broberg fick ett nytt friläge som hade gett en biljett in i matchen igen fem minuter in på andra halvlek.

– Men jag fick upp en hand och lyckades rädda där också, summerade Falk och gästerna blev luggade på ett nytt givet mål.

Och effekten blev ännu bättre när SAIK 30 sekunder senare i spelvändningen som kom efter jätteräddningen satte 3–0. Erik Pettersson förvaltade Edlunds framspelning och sköt effektivt in 3–0 och då var det liksom tack och godnatt för Broberg.

Om någon hade kastat en snabb blick på Martin Falk i målet i samma ögonblick så hade man sett en segergest.

– Jo, jag var tvungen att jubla lite extra där. Det finns inget bättre än att göra en sån räddning och sedan kommer ett mål framåt. Det är lite skillnad med 3–0 i stället för 2–1.

Efter det var Broberg ett slaget lag. Visst kom några reduceringsmål men SAIK satte också ett par till framåt och när Falk dessutom hade hjälp av stolparna två gånger om så var det kört för Broberg. SAIK vann rättvist och spelade till sig de två annandagspoängen.

– Vi gjorde en stabil insats och hela laget jobbade tillsammans. Det har sett bättre ut på slutet och nu var det riktigt bra. Vi hjälpte varandra på ett annat sätt och det ger förstås ett tryggare och säkrare försvarsspel men också bättre fart framåt, sa försvarsgeneralen Linus Pettersson.

Tillsammans med Falk var han bäst på plan.

– Det var en kul match att spela och dessutom är det skillnad när det är över 2 500 på läktarna som det var nu, summerade Pettersson.

SAIK:s svacka ska då förhoppningsvis vara över.

– Det hoppas jag. Nu kommer det två viktiga månader innan slutspelet när vi ska vara som bäst, avslutade SAIK-backen.

Stisse Åberg: Varning för en alldeles för seriös och tråkig bandykrönika – en spegelbild av verkligheten

Mer läsning

Annons