Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi tar chansen och vågar"

SAIK:s form har darrat den senaste tiden.
Då ska laget fara jorden runt för första bandymatchen i Kina.
– Det blir en lång resa för en match, men det är ett viktigt uppdrag för oss, säger tränaren Stefan Söderholm.

Annons

Efter att ha radat upp segrar i elitserien har SAIK:s form dalat. Problemen började innan jul när obesegrade SAIK plötsligt förlorade två gånger i rad. Och efter några segrar har så laget återigen tappat farten. Först oavgjort i Kungälv och sedan förlust hemma i Göransson arena mot Bollnäs med 4–5.

Så hur lägligt är det då att resa hela vägen till Kina för en uppvisningsmatch mot Bajkal Energy?

– Vi vet inte hur det här kommer att påverka oss. Men jag tror att vi kommer få ut mycket av det som lag, säger Stefan Söderholm.

Tanken är att laget sätter sig på planet natten mot fredagen den 23 januari för att sedan först träna och sedan spela matchen på lördagen. Hemresan sker sedan under måndagen.

Ni åker iväg på en lång och potentiellt sett slitande resa. Och ska sedan vara i ett främmande klimat med annorlunda miljö. Är det inte riskfyllt?

– Klart att det finns risker på det viset. Men vi tar chansen och vågar.

Varken Stefan Söderholm eller någon av spelarna har tidigare varit i Kina. Och intresset i truppen är stort för matchen, enligt honom.

– Det ska bli en spännande resa. Alla i laget tycker att det ska bli himla roligt att få göra en sån här grej, säger han.

Trots att uppvisningsmatchen spelas under ett landslagsuppehåll för SAIK ta med sig två landslagsspelare. Linus Pettersson och Daniel Mossberg följer med till Kina efter att Stefan Söderholm diskuterat frågan med förbundskapten Jonas Claesson.

– Jag bad om att få ta med två stycken för att få ihop ett lag och för att vi ska kunna göra det på ett bra sätt. Jonas tyckte att det var en bra grej för bandyn.

Som ett av världens bästa bandylag har SAIK ett ansvar gentemot sporten, tycker Stefan Söderholm.

– Vi ska försöka att hjälpa till med att sprida sporten bandy. Det är ett viktigt uppdrag.

Mer läsning

Annons