Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilka får SAIK möta när kvartsfinalerna drar i gång?

/

I helgen börjar slutspelsfesten med den första kvartsfinalen.
För Sandvikens AIK är det bara att vänta och se – vilken blir motståndet och är det lördag eller söndag som gäller...
– Vi vet att vi börjar hemma. Annars är det ingen idé att spekulera allt för mycket, säger SAIK-tränaren Anders Jakobsson inför den sista och betydelselösa seriematchen mot Vänersborg.

Annons

Det vanligaste scenariot de senaste åren är ju att SAIK har varit etta eller två och fått välja sitt motstånd. Lagledningen och spelarna har satt sig ner och pratat igenom alternativen och där spel inne i en hall har jämförts med uteplaner. Nu som tabellfyra är det bara att gilla läget och ta det som blir kvar.

De åtta slutspelslagen är klara och det krävs en jätteskräll av Tillberga som måste besegra Bollnäs för att ordningen bland de fyra första ska ändras. Nej, alla räknar med att Västerås, Villa och Bollnäs får välja bland lagen som ligger från femte till åttonde plats – Hammarby, Vetlanda, Edsbyn och Vänersborg.

Är det då någon som vågar välja Hammarby – eller blir det laget som återstår och som SAIK ställs emot?

– Alla får spekulera hur man vill. För oss är det ingen idé att lägga fokus på någonting vi inte kan påverka. Jag har heller inte en aning om hur de andra lagen tänker. Vi har faktiskt inte lag ner någon möda eller energi på det här. Valen sker i Sportradion 21.30 och då får vi se vad det blir, säger Jakobsson.

Men i kvartsfinalen kommer SAIK i alla fall ha hemmaplansfördel och starten sker redan i helgen – antingen på lördag eller söndag. Det beror också på hur lagen framför väljer.

Det som SAIK i alla fall kan påverka är sitt eget spel hela vägen in till slutspelet startar. Fokus har legat på försvarsspelet och det har sett bättre och bättre ut för att vara riktigt bra mot Edsbyn i söndags.

– Det vill vi gärna fortsätta med så att vi inte hamnar tillbaka på ruta ett igen. Sedan är det viktigt att komma in till slutspelet med rätt känsla och då är de skönt med en ny vinst och några tvåpoängarna på raken.

Daniel Mossberg och Patrik Nilsson skadade sig mot Gripen förra veckan men båda fanns med mot Edsbyn. Mossberg kunde köra för fullt och det var ingen fara med honom. Nilsson däremot klev av efter 45 minuter när det började kännas och han spelar förmodligen inte mot Vänersborg.

– Han får nog vila av säkerhetsskäl för att vara hel till slutspelet startar, säger Jakobsson.

LÄS MER: Inget spår av Mossbergs skada när SAIK slog Edsbyn – till ingen nytta

Vänersborg som kommer till Göransson Arena för serieepilogen har inte heller någonting att spela för sedan laget i söndags blev slutspelsklart.

– Dom har väl också letat formen lite grann men är ett skridskoskickligt lag. Jag hoppas dom kommer hit och kör så att det kan bli en bra bandymatch, avslutar SAIK-tränaren.

Mer läsning

Annons