Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visiret räddade nedklubbade SAIK-backen: "Det kunde gått riktigt illa"

/

SAIK-backen Joakim Bergman klubbades ner på Zinkensdamm av Hammarbyspelaren David Pizzoni Elfving.
Men klarade sig – tack vare visiret.
– Jag hade tur, synen kunde ha rykt, säger han inför den tredje kvartsfinalen.

Annons

Det var i matchens slutskede som Hammarby fick frislag strax utanför SAIK:s straffområde. Framför mål trängdes Pizzoni Elfving och Joakim Bergman, och till slut vispade Hammarbyspelaren till med klubban i Bergmans ansikte.

Det slutade med grovt matchstraff för Pizzoni Elfving som på väg ut från isen sparkade med sig en bit av sargen och välte omkull en sargvakt.

SE Pizzoni Elfvings nedklubbning av Bergman här:

Bergman har sett situationen i efterhand och tycker att matchstraff var rätt utdömt.

– Det är inte så mycket att snacka om egentligen, man ska inte hålla på och slå med klubban i ansiktet. Det måste bestraffas.

Hur uppfattade du situationen när det hände?

– Jag visste inte vad det var som träffade, om det var en klubba eller armbåge. Men det tog i ansiktet i alla fall, och som tur var tog visiret den värsta smällen. Utan det kunde det gått riktigt illa om klubban träffat ögonen.

Visir är obligatoriskt för spelare som är födda efter 1991, det är därför man ser exempelvis Christoffer Edlund och Daniel Mossberg spela utan. Joakim Bergman tycker dock att det är en bra försäkring mot ögonskador.

I och med det grova matchstraffet är David Pizzoni Elfving automatiskt avstängd i den tredje kvartsfinalen i Göransson Arena, när Hammarby måste försöka hämta ikapp ett 0–2-underläge i matcher. SAIK lyckades i fjol, mot just Hammarby.

Läs mer: Edlund tillbaka i ramstarkt SAIK

– Men det kommer inte hända nu. Vi är inte så sugna på att åka ner till Zinken igen, det här blir sista matchen, säger Joakim Bergman som gjort två hörnmål i de två första matcherna.

SAIK har varit effektivt värre och satt hela sex av 15 hörnor. Och det är inte bara den detaljen som skilt sig åt i slutspelet, SAIK har växlat upp rejält och för Joakim Bergman och hans kollegor i backlinjen är det stor skillnad.

– Ja, det lär jag säga. Vi försvarar oss mycket bättre nu, och det tror jag alla känner. Vi har bättre kontakt med varandra, inte så många bolltapp och spelat blir inte så sönderhackat som när vi slarvade mycket.

Hur har det varit att höra allt snack i Sandviken när det gått tungt under grundserien?

– Det har varit en del missnöje, vilket man får ha förståelse för, vi har inte varit nöjda heller. Men det visar att det finns ett intresse och vi ska studsa tillbaka och göra allt för att spela final igen och vinna den.

Mer läsning

Annons