Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zeke är tillbaka i SAIK, och tvekar inte: "Vi har absolut materialet för SM-guld"

/

En legendar är tillbaka i Sandvikens AIK.
Inte på isen, men väl i ledningen: Daniel "Zeke" Eriksson kliver direkt in som elitansvarig i klubben – och säger:
– Vi har absolut materialet för SM-guld.

Annons

MISSA INTE: Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Samtidigt ska det sägas att det är en omtyckt tuffing som nu smyger in i en nygammal roll i SAIK.

41-åringen, som lade av efter att ha skjutit SAIK till SM-guld i förlängningen mot Bollnäs 2011, var något år sedan elitansvarig i klubben. Sedan förde jobbet på Sandvik honom på en USA-sejour – men nu är han tillbaka, bor i Sandviken och jobbar som produktionsansvarig på Sandvik i Gimo.

– Jag har sett matcher i Göransson Arena och på TV så jag är redan inne i det. Men nu kommer jag naturligtvis att vara närmare laget och tränarna.

"Zeke" ersätter direkt Thomas Larsson, mångårig medarbetare i klubben i såväl styrelsen som andra positioner, som genom sitt Sandvikjobb flyttar till Tyskland.

Men en handlingsplan som omedelbart ska användas har inte den gamle storspelaren. Inte som när han hade rollen förra gången säsongen 2012–13, och i ett känsligt tabelläge flyttade undan tränarna Peter Isaksson och Håkan Pettersson och tillsammans med Stefan Söderholm och Henrik Hagberg förde SAIK till ytterligare en SM-final.

LÄS ÄVEN: Ingen ljusning för Nilsson efter VM-petningen: "Klart jag är besviken"

– Nänä, det var ett helt annat läge då. En helt annan situation. Och jag vill absolut inte klampa in och störa för mycket nu, det finns det ingen anledning till.

Däremot tycker han att SAIK inte har fått det att fungera helt och hållet hittills.

– Det har varit lite blandat. Men jag tycker absolut att vi har material för att kunna ta ett nytt SM-guld – men det gäller att få ihop det ordentligt. Spetskompetensen finns ju, det ser väl alla.

Det är ett oerhört offensivt lag, lite överbalanserat kanske?

– Nja. Så skulle jag inte säga. Jag tycker nog att det är lite energi som saknas.

Hur menar du?

– Som sagt, spelarmaterialet finns för att göra något riktigt bra. Men alla måste sluta upp och göra det tillsammans. Det är det som krävs.

Är det tränarna som inte fått ut allt av laget, eller är det spelarna som inte har presterat?

– Ska det bli riktigt bra som måste man göra det tillsammans. Ett lag består av både spelarna och tränarna.

En spelare som inte fått till det under säsongen är Patrik Nilsson. Och nu fick han inte plats i VM-truppen heller. Är han en spegelbild av hela SAIK-insatsen?

– Nej, så skulle jag inte säga. Däremot är Patrik en fantastisk bandyspelare. Men under säsongen har han inte gjort så många mål. Men...säsongen är inte över än. Det är långt kvar, för alla.

– Egentligen har SAIK det man ofta har haft och ska ha. Starka spelare med starka viljor. Det gäller bara att få alla att dra åt samma håll. Resten av säsongen blir spännande.

Allt kliva in i SAIK igen, var dock inget som "Zeke" tvekade över.

– Jag har ju haft kontakt med Thomas Larsson, och jag vill gärna vara med och bidra i SAIK eftersom det är min klubb.

– Nu är det ju lite annorlunda också eftersom vi numera har Pär Söderlund som klubbchef. Han har ju hand om en massa i den löpande verksamheten i det jag ska jobba med, alltså elitlagen. Det underlättar.

Onsdag kväll kommer SAIK att drabba samman med en annan legendar, när det vankas toppmöte i elitserien med Villa på bortaplan.

Villas assisterande tränare Magnus Muhrén har superkoll på SAIK eftersom han fortfarande bor kvar i Sandviken och ser de flesta matcher i Göransson Arena när de inte krockar med Villas egna.

– Lite speciellt är det väl att möta SAIK, men jag tänker inte så mycket på det faktiskt. Det kommer att bli en tuff match helt klart, säger Muhrén till Villas hemsida.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i din telefon – ladda hem våra nya appar.

Ladda ned appen här för Iphone (GD)

Ladda ned appen här för Google Play, Android (GD)

Här kan du ladda ner appen till Iphone (AB)

Här kan du ladda ner appen till Android (AB)

Mer läsning

Annons