Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjärde förlusten för Somalia

Det blev fyra storförluster i gruppspelet för Somalia i bandyns B-VM.
Även Kina blev en för tuff nöt att knäcka.
Nu väntar placeringsmatch mot just Kina.

Annons

Det blev 1–8 i måndagsnattens match mot Kina. Det var ändå resultatmässigt den bästa matchen för Somalias "bandyhjältar" som, det får man väl ändå säga, gör sig bättre på bioduken än på isen.

Dokumentärfilmen Trevligt folk gör succé på den vita duken, men på den vita isen i Ryssland har det inte blivit någon större succé för samma "folk".

Förutom då på läktarna, för precis som i fjol, då Somalia efter mycket knapphändiga förberedelser deltog i sitt första bandy-VM och blev då den stora publikfavoriten.

Likadant är det i år, berättar lagledaren Cia Embretzén.

Bättre på bio än på is, kan man alltså konstatera efter fyra raka storförluster i gruppspelet och totalt 2–52 i målskillnad.

Resultaten så här långt är; 0–18 mot Nederländerna, 1–12 mot Tyskland, 0–14 mot Mongoliet samt då 1–8 mot Kina.

Sista matchen var som synes ett resultat i rätt riktning, trots åtta insläppta. Somalia klarade sig i alla fall undan tvåsiffrigt i den sista gruppspelsmatchen.

Målet mot Kina kom vid 0–7, Somalias andra i årets VM. Det gjordes av Anwar Hared i den 55:e minuten. Hared norpade åt sig en förlupen långboll när det kinesiska försvaret stod och drällde på mittplan. Fri från nästan halva planen gjorde Hared sen inget misstag, han rundade iskallt den kinesiske målvakten och rullade in bollen i nät.

Därefter gjorde Kina bara ett mål, så det går framåt för Somalias bandylag.

På torsdag har Somalia för övrigt chans till revansch när man möter Kina i en placeringsmatch.

– Vi ska i alla fall försöka snygga till siffrorna, säger lagledaren Cia Embretzén till Radio Dalarna.

Men alldeles oavsett resultaten på isen i ryska Khabarovsk gör Filip och Fredriks dokumentärfilm om Somalias landslag stor succé på bioduken.

Och lär så fortsätta göra.

Vi kan nämna att Nederländerna vann Somalias grupp med sju inspelade poäng. I gruppfinalen mot Mongoliet blev det något så ovanligt i bandy som mållöst.

Mer läsning

Annons