Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Othén missnöjd med VM-debuten

/
  • Joel Othén slår ut med armarna efter att ha släppt in ett av Kazakstans fyra mål.

Målvakten Joel Othéns VM-debut såg ut att bli en stor succé efter en spelad halvlek mot Kazakstan.
Men 5–0 blev till 5–4 och bara en panik-timeout räddade den svenska segern (9–4).
– Bra med en vinst, men klart jag är lite missnöjd, sade Othén.

Annons

Andreas Bergwall fick spela premiären, och precis som vanligt i ett bandy-VM luftar förbundskaptenen de båda målvakterna för att se vem som ska få spela de stora matcherna längre fram.

Othéns debut slutade med ett "nja".

– Jag släppte ett billigt mål, jag ska verkligen ta det första. Sedan var jag skymd på ett annat, men nu är debuten avklarad i vart fall, säger den före detta Sandviken-målvakten.

Nu spelar han för ryska Neftjanik, precis den klubb som till vardags huserar i Erofeij-arenan i Chabarovsk.

Och på läktarplats var han populär, även om matchen blev onödigt spännande. Den stensäkra femmålsledningen i halvtid blev en kvart senare till 5–4.

Förbundskapten Jonas Claesson:

– Vi började prata om att ta en timeout redan vid 5–2, men man kan ju inte ta en timeout och säga "sluta slå felpass". Medan vi kom på vad vi skulle förändra så petade de in två bollar till. Vi var inte riktigt påkopplade och visade upp en osäkerhet. Jag begär faktiskt att vi ska vara mer påslagna än så här, men man får väl ända säga att det är ett steg i rätt riktning, sade Claesson.

Joel Othén igen:

– Jag hade lite att göra i första halvlek, men tycker jag kom bra in i matchen. Men så står vi på hälarna i andra halvleken och så släpper jag det billiga målet. Jag kan inte vara nöjd efter en sådan match, sade Othén.

Anfallsmässigt var Sverige helt okej, Christoffer Edlund har fått igång målskyttet (tre mål, varav två på straff) och såväl Patrik Nilsson som Johan Esplund – tillbaka efter sitt halsont – petade in några bollar vardera.

Christoffer Edlund berättar:

– Vi stannade kvar i omklädningsrummet i halvtid. Men det var nog bra att vi fick det bevisat att det kan vara så här. Kazakstan kan ju vara en blivande semifinalmotståndare, och då håller det inte att spela så här i en kvart. Det visar ju också hur små marginaler det är mellan att göra bra saker till att göra några mindre bra och hur snabbt man kan släppa in fyra mål. Det var en bra läxa för oss.

På onsdag väntar möte med Ryssland, och först då får man en föraning om hur bra bandylandslaget anno 2015 är.

Hittills har det varit bra, men inte strålande.

– Det ska bli roligt att spela inför en fullsatt arena och se hur vi står oss mot dem, sade Edlund.

– Det är alltid viktigt att vinna, men jag tycker det är viktigare att vi gör en bra prestation än vinna just den här matchen som inte är på liv och död. Men ryssarna har sett riktigt bra ut, så det blir ett bra test för oss.

Mer läsning

Annons