Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bara tre sökanden

Bara tre elever har sökt till motorsportgymnasiet i Tierp.

Men det avskräcker inte skolan som ändå startar till hösten.

– Det här är en långsiktig satsning så någon gång måste vi ju starta, säger Yrkesakademins vice vd Tomas Ringsby.

Arbetarbladet berättade efter de preliminära gymnasieansökningarna i mars om det klena elevintresset för det nya motorsportgymnasiet.

Nu har även omvalet till gymnasiet avslutats och fortfarande har bara tre elever sökt till Yrkesakademins tre program (samhäll, fordon och teknik). Av dessa tre saknar dessutom en elev gymnasiebehörighet.

Men det avskräcker inte Yrkesakademin.

”Tror på eftersläntrare”

– Nej, vi viker oss inte, vi startar ändå. Vi tror på några eftersläntrare också, säger företagets vice vd Tomas Ringsby och berättar att eleverna kommer att få gå första året i den kommunala skolan.

– Vi tror på det här. Om vi kan samarbeta med den kommunala skolan första året kan vi satsa på att marknadsföra oss ännu bättre inför nästa höst, säger Ringsby.

Han berättar att man gjort klart med tränare och att den praktiska utbildningen ska förläggas till Tierp Arena.

På Högbergsskolan är man positiv till att ta emot de tre elever som sökt till motorsportgymnasiet.

– Vi ser det inte som konkurrens. Vi försöker se en vinna-vinna-situation och samarbeta, säger Peter Hansson som är rektor på Högbergsskolan.

Detaljplan antagen

Kommunstyrelsen gav i vintras bygg- och miljökontoret uppdraget att ta fram en ny detaljplan med möjligheter att bygga studentboenden för de 60 elever som motorsportgymnasiet vill ta emot.

Detaljplanen är nu antagen och Tierpsbyggen jobbar med flera olika koncept för studentboendet som ska ligga mellan Högbergsskolan och Industrigatan.

Klarar sig utan utbyggnad

– Blir det bara tre elever klarar vi att ta emot dem utan att bygga nytt. Då behöver vi inte forcera bygget till nu i höst utan vi fortsätter med inriktning på att ha ett studentboende nästa höst, säger kommunstyrelsens ordförande Bengt-Olov Eriksson (S).