Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barn bjöd på sång och drama vid besök på äldreboende

 
Läsarnas egna bidrag
Visa alla artiklar

Två förskoleklasser från Sätraängsskolan besökte i tisdags, 8 juni, äldreboendet Forellplan och daglig verksamhet i Sätra.

• LÄSARTEXT •

Barnen sjöng och visade några dramaövningar som de lärt sig på sina El Sistema-lektioner, som de haft under läsåret tillsammans med pedagogerna Christian Nilsson och Linn Ångman från Kulturskolan.

Det första barnen gjorde när de kom till konsertplatsen, var att vinka till de äldre som satt på balkongerna. De äldre vinkade lika självklart tillbaka. Så var det mötet etablerat.

När konserten var slut tackade de äldre för en fin stund och önskade att barnen kom tillbaka en annan gång.

Förskoleklasserna brukar även göra ett besök på samma äldreboende vid jul, men i år har det inte gått att genomföra på grund av pandemin. Men en balkongkonsert funkade precis lika bra! 

Linn Ångman

FAKTA

El Sistema är en global visionsdriven musikrörelse som ger barn och unga möjlighet till en positiv utveckling genom att spela och sjunga tillsammans i orkester och kör, med repertoar inom konst- och folkmusik.

Genom att upptäcka glädjen och skönheten i musiken ges barnen verktyg att skapa drömmar och mål med egen drivkraft. El Sistema verkar primärt där behoven är störst och verksamheten involverar även barnens familjer.

Läs mer om El Sistema på www.elsistema.se

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Arbetarbladet Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel