Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn & Ungdomar, idrott i fokus

Annons

Idrotten är satt på rejäl efterkälke i Gävle Kommun. Andra satsningar har tagit överhand, vilket de flesta Gävlebor som följer nyheterna i media har uppmärksammat.

Gävle skulle kunna kalla sig för idrottshuvudstad, det finns ingen stad i Sverige som kan jämföra sig med oss i idrottsframgångar i alla möjliga idrotter, Vi Gävlebor är idrottstokiga. Vad gör då Gävle kommun för att tillvarata detta?

Svaret är att Gävle Kommun satsar på att kraftigt subventionera gasklockor, konserthus, teatrar och andra kulturevenemang med få besökare och med så gott som obefintligt engagemang från näringsliv, föräldrar, barn & Ungdomar.

Väldigt många får betala för vad få vill ha och de få det är frågan om har ofta en betryggande inkomst att betala sina nöjen med.

Vi måste styra medlen till rätt saker och de som har behoven. Idrotten är idag en lyx för de barn som har föräldrar som har råd att betala.

Sedan kultur & Fritid blev en gemensam förvaltning har idrotten fått stå tillbaka för kulturen och då menar vi inte barnen som vill lära sig att spela piano, gitarr, elbas eller nåt annat instrument där väntetiden idag är cirka två år, det kan få vilket barn som helst att inte börja. Två år för ett barn är en oändligt lång tid.
Det är dags för Gävle Kommun att satsa på rätt saker till dem som har de verkliga behoven och där det finns ett brett intresse och stöd för vad vi är intresserade av och ger bäst avkastning i form av bättre hälsa och ett bättre föreningsliv.

Barn & Ungdomar saknar engagemang från dagens styrande i Gävle kommun.
Antalet fritidsgårdar har minskat och fått begränsade öppettider, ungdomar i tonåren har ingenstans att ta vägen, ingenting att göra på sin fritid vilket medför att drogproblem och andra negativa intressen tar över och vi vuxna pratar om att vi har svårt förstå våra ungdomar.

Tänk till vi har också varit unga en gång i tiden och våra föräldrar förstod inte oss det gäller för alla generationer. Det är dags för ett ungdomens hus i Gävle som ligger centralt för åldrarna 15-18 år inga fritidsgårdar där vuxna styr och talar om vad man ska göra, utan ett hus som är så pass utrustat att våra ungdomar väljer att själva gå dit och medverka till ett mindre brotts- och drogbenäget Gävle.

Niclas Bornegrim
Moderaterna Gävle

Anders Jämthagen
Moderaterna Gävle

Mer läsning

Annons