Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnen planterade för framtiden

Det stundar blomstrande tider i Norrsundet. Ett uppfräschat centrum för 9 miljoner kronor invigdes i går. Alla som ville fick plantera tulpanlökar till vårens färgprakt.
– Det här är väl använda pengar och försköningen håller hoppet kvar i Norrsundet, sade Caroline Ottosson från Vägverket, region mitt.

Under många år har Norr-sundetborna kämpat för en uppfräschning av centrum. Ombyggnationen har pågått sedan i våras och i lördags var det invigning.

Ny vägbeläggning, trottoarer, cykelbana, vägbelysning, grön-ytor och planteringar ger en helt ny centrumbild. Många av dem som kom, längtade redan till våren för att se allt i sin prakt.

Vid invigningstalet sammanfattade kommunalrådet Per Johansson sina tidiga minnen från Norrsundet: hockeymatcher som liten mot NIF, kräftfiske och givetvis danser på Fyren. Liksom Ottosson tyckte han att det nya centrumet inte hade kunnat komma mer lägligt.

Lena Söderström, informatör på Vägverket, gav namn på allt som planterats i centrum.

– Träden längs vägen är honungshägg, och den kommer att dofta underbart, lovade hon. Praktnäva, rosenbuskar, clematis och rostflocka var några av blomsorterna, och vid Konsum har kopparhäggmispel planterats, berättade hon.

Mängder av tulpan- och påskliljelökar grävdes ner i jorden av ivriga ortsbor som redan längtade efter vårens blomning.

Invigningens blå-gula band klipptes av tvillingflickorna Julia och Jenna Lawrey. Därefter var det tårtkalas med underhållning av ortens egen Rockskola. Annica Lawrey från Föreningen Knuff, som jobbar för Norrsundets framtid, lyste som en sol över den förändring som centrum genomgått.

– Det är helt fantastiskt! Jag är så lycklig, så glad. Det här är precis vad vi behöver i dag. Självkänslan lyfts med detta och nu ska Norrsundet blomstra. Det här är en symbol för framtiden, menade Annica Lawrey.