Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barrling: "Ett otroligt intressant projekt"

/
  • Calle Barrling, förbundskapten för F19-landslaget höll en av tre föreläsningar under gårdagskvällen.
  • Henrik Persson.

Projektet Samsyn Gästrikland ska göra att barn ska slippa välja idrott tidigt.
På torsdagen träffades idrottsledare från ishockeyn, fotbollen och innebandyn för att få fördjupad kunskap i ämnet – och enas.
– Det är ett otroligt intressant projekt, säger Calle Barrling som höll i en av tre föreläsningar.

Annons

Tanken med samsyn bottnar framför allt i barnens bästa. De ska inte behöva välja idrott i tidig ålder.

För att idrottsledare i Gästrikland inte ska pressa sina ungdomar att välja idrott i en för tidig ålder och få mer kunskap i ämnet anordnades det under torsdagen en träff i centrala Gävle. Calle Barrling, förbundskapten för F19-landslaget i fotboll, Henrik Haraldsson, utvecklingschef i svenska ishockeyförbundet och Joakim Bååth, utvecklingskonsulent i svenska innebandyförbundet höll tre föreläsningar.

– Det här är en väldigt bra kväll för oss. Jag hoppas att många idrottsledare går här ifrån och fått en fördjupad kunskap av det vi vill förmedla – att barn inte ska behöva välja idrott i en väldigt ung ålder. Forskning visar att barnen kan utvecklas bättre om de håller på med fler idrotter, förklarar Henrik Persson, konsulent och ansvarig för barn– och ungdomsidrott vid Gästriklands idrottsförbund.

En viktig del i det hela är att idrotterna inte ska krocka. Därför har flera förbund kommit överens om att fotbollens högsäsong är mellan maj-september, medan ishockeyn och innebandy pågår från oktober till mars.

– Förbund och föreningar är överens. Nu är det viktigt att ledare och föräldrar förstår vad vi vill åstadkomma med det här projektet, säger Henrik Persson.

Annons