Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Batti kräver ersättning

Sandvikenpolitikern Battal Batti som satt frihetsberövad sju dagar i juni begär nu ersättning för tiden som han satt i arresten.

Batti greps mitt under rättegången mot hans systerson misstänkt för anstiftan till mordförsök och övergrepp i rättssak. Han anhölls och häktades senare också misstänkt för samma brott.

Men Battal Batti friades sen helt från alla misstankar och nu begär han ersättning för frihetsberövandet av Justitiekanslern. Genom sin advokat begär han högre ersättning än praxis eftersom han namngavs i flera medier, bland annat Arbetarbladet. Att han dessutom är nämndeman och att det uppdraget ifrågasattes ska också vara en orsak till att han vill ha högre ersättning.

Han vill också ha ersättning för att han efter att ha varit misstänkt för brotten inte har fått tolkuppdrag i samma utsträckning som tidigare. Enligt hans advokat har han därför förlorat nästan 30 000 kronor.