Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bazil kan få betala när sonen skriker

Att en ettåring gråter accepteras inte hos Hoforshus. Basil Lazim har fått upprepade klagomål och varningar från bostadsbolaget sedan hans nio månader gamla son skrikit på nätterna. Och nästa gång grannarna ringer störningsjouren tvingas han betala räkningen från Securitas.

Annons

Bazil Lazims nio månader gamla son har under en period varit vaken och gråtit om nätterna. Nu har familjen fått varningsbrev och upprepade samtal från Hoforshus sedan en granne klagat på barnskriken.

Normalt att barn gråter

– Men de måste väl förstå att barn skriker, det är normalt att de gråter ibland och han är så liten så han kan inte säga vad det beror på, det kan vara hans tand, hans mage, det är omöjligt att veta. Och vad vill de att jag ska göra? Hur ska jag kunna göra mig av med mitt barn, det går ju inte. Vi tar upp honom och försöker trösta, men om det inte hjälper? säger Bazil Lazim uppgivet.

Hotar skicka fakturan

Bostadsbolaget har gått så långt att de hotar med att skicka fakturan från Securitas störningsjour till familjen. Hoforshus uppmanar också familjen att ta pojken till BVC.

– Min son är helt frisk, men han har nyligen fått vaccin och vi tror att han kan ha haft ont av det. Dessutom är det antagligen en tand på väg. Det kan vara en anledning till att han är vaken.

Flyttar om tre månader

Bazil Lazim har till slut känt sig tvingad att säga upp lägenheten.

– Jag har inte haft fest, jag har inte spelat hög musik, om jag hade gjort något fel hade det varit rätt att anmäla mig, men det har jag inte gjort. Vi trivs här, men nu tycker vi inte att vi kan bo kvar. Det blir tre månader till, sedan ska grannarna få sova bra, för då flyttar vi.

Helen Fröjd som ansvarar för störning och klagomål på Hoforshus bekräftar att det har kommit in klagomål på barnskrik och att hon flera gånger kontaktat Bazil Lazim.

– Folk ska inte behöva stå ut med det här. Det är en sak med spädbarn som har kolik, men det här barnet är äldre. Vad jag är skyldig till är att se till att de som bor får en bra nattsömn och det ska vara tyst klockan 22.

Hänvisar till BVC

Hon hänvisar till andra fall då föräldrarna fått hjälp av BVC.

– Att barnet skriker är ett tecken på att barnet inte mår bra. Ibland kan barn ha ont i en tand, men inte varje natt och det här har pågått längre tid. I det här fallet har föräldrarna inte kunnat ge någon förklaring till varför barnet skriker.

Pratat med pappan

Helen Fröjd berättar att hon vid flera tillfällen har fört dialog med pappan, men att det inte gett önskvärda resultat. Det är därför som Bazil Lazim och hans familj nu kan tvingas betala Securitasräkningen på 1 500 kronor nästa gång grannarna ringer.

– Tillkallas vaktbolaget och det är en konstaterad störning så är det ansvarig hyresgästen som åker på fakturan.