Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Befria LO från Socialdemokratin!

Annons

Det finns 123 000 kollektivanslutna LO medlemmar i bland annat Byggnads, Handels, Kommunal och Metall! Kollektivanslutningen, att medlemmar i LO förbund också blev medlemmar i Socialdemokraterna, upphörde 1991. Men levt kvar genom att fackets avdelningar och klubbar kan låta sina medlemmar bli kollektivanslutna till Socialdemokraterna genom vad som kallas organisationsanslutning. Denna form av kollektivanslutning förekommer fortfarande i ett tiotal fackliga organisationer.
Fackliga organisationer ska företräda sina medlemmars intressen! LO ger cirka 6 miljoner i ekonomiskt bidrag till Socialdemokraterna varje år! I valet 2010 röstade nästa 50 % av LO medlemmarna INTE på Socialdemokraterna! Är det att företräde medlemmarnas intresse?
Moderaterna har sitt största stöd bland förvärvsarbetande med bland annat LO-grupper som är medlemmar i bland annat Byggnads, Handels och Metall. Detta visar på ett brett stöd för en stark arbetslinje där det ska löna sig att arbeta. Stödet för Moderaterna har också ökar bland offentligt anställda Kommunalare. Varför ska dessa moderatväljare vara med och betala Socialdemokraternas valrörelse? Varför ska de tvångsanslutas till ett parti var politik de inte tror på!
Befria LO medlemmarna från Socialdemokratin!
Anders Jansson
Moderat i Gävle

Mer läsning

Annons