Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekänn färg

Trots att jag ideologiskt är socialdemokrat litar jag inte på dig Håkan Juholt och Tommy Waidelich.

Annons

När Du, Waidelich och flera av partitoppen liksom de svenska EU-parlamentarikerna förordar mer överstatlighet i EU känner jag min frihet, Sveriges oberoende och demokratin hotad.

Trots att alla spådomar om EU.s , Eurons, konvergenskravens och stabilitetspaktens omöjlighet så gott som helt inträffat står ni som den ståndaktige tennsoldaten fast vid EU som det nu är. Trots omöjligheten att få EU att fungera på grund av de i unionen ingående staternas olikhet är ni inte beredda till nytänkande.

Jag tror fortfarande på nationalstaten som den enda möjligheten att rädda demokratin och folkens självbestämmanderätt. Trots att EU endast funnits i ett kvarts sekel är vi på väg mot elitstaten där människorna bara blir marionetter utan möjlighet att skapa det samhälle de själva eftersträvar. Det överdrivna talet om vad globaliseringen kräver är nonsens vilket kommer att visa sig i framtiden.

Nomenklaturan (EU-kommissionen, tjänstemännen etc) har i dag privilegier som inte står de styrande i diktaturerna efter.
Skall vi behålla demokratin, friheten och människors möjlighet att själva vara med och skapa sin samhällsmodell måste vi återgå till mellanstatligt samarbete där EU endast
har det avgörande inflytandet i några få frågor.

"Eliten" har skapat EU. Historien har gett oss klara bevis på att sådana samhällsbildningar alltid rasar samman till slut. I bland sker det på fredlig väg men ofta blir de våldsamma när medborgarnas vrede nått kulmen. Det är ingen överdrift att i dag (som medborgarna inom EU behandlas) påstå att en gnista från de kollapsande diktaturerna i norra Afrika mycket väl skulle kunna tända en gnista som blir en brand i Europa. Ni verkar lika förblindade om denna möjlighet som diktatorerna i Afrika hittills varit.

Den ledare som förordar mer överstatlighet i EU skiljer sig inte från de forna härskarna i Sovjetunionen. Dessa såg nederlaget komma men ändrade sig inte. Utvecklingen mot den totalitära staten har gått snabbt. Medborgarnas inflytande är i dag är en chimär och talet om att vi fortfarande lever i en utvecklad demokrati är något som ni politiker försöker få oss att tro samtidigt som ni genom ert agerande tydligt visar att ni inte själva är anhängare av en sådan.

Olle Ljungbeck, Gävle
PS. Detta är sjätte gången jag skriver och ber dig bekänna färg. DS

Mer läsning

Annons