Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bensintjuvar manipulerar pumparna

En fräck bensinstöld har uppdagats i Årsunda.


Under lång tid har någon manipulerat pumpen och stulit sammanlagt nio kubik bensin.


– Jag måste ha mer kött på benen för att kunna säga hur det har gått till, säger ägaren Fredrik Pedersen.

Vid upprepade tillfällen har en okänd gärningsman, alternativt flera, stulit bensin från Shell i Årsunda. Perioden sträcker sig från 31 oktober till 18 november.

Någon har manipulerat pumpen och på det sättet lyckats stjäla bensin. Exakt hur det har gått till är ännu okänt.

– Jag vet inte vad som har hänt, jag håller på att forska i det, säger ägaren Fredrik Pedersen.

Drygt nio kubik bensin har på detta sätt stulits under perioden vid upprepade tillfällen. Stölderna ska ha ägt rum under helger, enligt anmälan till polisen.

Från södra Sverige har det rapporterats om liknande bensinstölder, där pumpar har manipulerats. Bensinbolagen är förtegna om hur det går till, men kan konstatera att det är proffs som vet vad de sysslar med som står bakom bensinstölderna. I de fallen har kunder inte drabbats, eftersom det inte rör sig om ”skimmade bensinkort”. I de fall som förekommit tror polisen att tjuvarna säljer bensinen vidare.

Tidigare i höstas gick branschorganisationen Svensk bensinhandel ut och rekommenderade sina medlemmar att hålla pumparna stängda nattetid.

– Vi vill ha ordning på det här så snabbt det någonsin går, säger Ingvar Persson, vd för Svensk bensinhandel, till tidningen Allt om motor.