Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergby skola firade sammanslagning

En skola för alla åldrar under samma tak. Så ser det ut i Bergby skola sedan i höstas, då elever i åldersgruppen 6–16 år flyttade samman. Sammanslagningen firades i går med tårta och allsång av Hamrånges största kör på 340 personer.

Rektor Hans Stockselius visar runt på Bergby skola – nya slöjdsalar, både för textilslöjd och trä- och metallslöjd. En uppfräschad skolmatsal med sprillans nytt kök har det också blivit.

– Nu är det skillnad att jobba här, lovar Anette Sundberg som jobbar i skolköket. Det är bättre luft i samband med ny ventilation, det är ljusare, och inte så mycket buller, förklarar hon.

Etapp ett i ombyggnationen är ännu inte helt klar; eleverna samsas med de hantverkare som ännu finns i skolan.

– År 2010 fortsätter vi med en utbyggnad söder-ut, där blir det bland annat nya hemkunskapslokaler. I dag ligger de i en byggnad en bit härifrån, och vi vill ha allt i en enhet här vid centralskolan, menar Hans Stockselius. På sikt hoppas han även att gymnastiksalen ska finnas närmare skolan än i dag.

Ombyggnationen som gjorts för att kunna samla alla eleverna, har kostat över tio miljoner kronor, och då är det köket och ventilationen som kostat mest.

Sammanslagningen med alla klasser under samma tak har slagit mycket väl ut, och för att nå dit har man arbetat med trygghetsgrupper och teambildningsövningar, något som utvecklats positivt.

Allsång ute på skolgården med 300 barn och 40 vuxna i kören, hörde till firandet, därefter bjöds det in till tårtkalas och uppträdande av Vasaskolans cirkuselever.