Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergkvist ohotad i Finnskogsvalsen

Sverigeserien började på bästa tänkbara sätt för Emil Bergkvist.

Hoforslöftet vann Elit A i Finnskogsvalsen med nära tolv sekunders marginal till andraplacerade Brage Lundmark, Piteå.

Annons

Den prestigefyllda Sverigeserien för enhetsklassen Volvo Original inleddes i skogarna runt Torsby i lördags. Och trots att han bara är 18 år fyllda – och inte haft körkort i mer än ett drygt halvår – fick Emil Bergkvist finna sig i ett visst favoritskap.

Tillsammans med kartläsande Sofie Lundmark från Piteå infriade han också detta med råge. Utflykten till Värmland kom att sluta med seger efter ledning från start till mål.

– Jag har nog aldrig tidigare kört på så här fina vintervägar. Det känns jätteskönt att jag och Sofie kunde inkassera vår första seger här, förklarade Emil.

Tvåa i mål blev veteranen Brage Lundmark (pappa till Sofie). Exakt kom 11,7 sekunder att skilja fram till förstaplatsen.

Bland C-förarna körde Sandvikens Eddie Lundqvist bra. Tempot var tillräckligt för att ta fjärde plats bland de 16 startande, tolv sekunder från en plats på prispallen.

Vid sidan av Sverigeserien genomfördes även "ordinarie" klasser. I det fyrhjulsdrivna gänget styrde Martin Berglund, Gävle, in som fyra. Han var snabbast av de som rattade Grupp N-bilar, fem sekunder före Gullabos Joachim Carlström. Vann gjorde Eddie Hörbing, Laxå, före Jerker Axelsson, Trollhättan, båda i WRC-bilar.

Oskar Sundell, Järbo, tog fjärde tid på den första sträckan i tvåhjulsdrivna klassen, men tvingades därefter tråkigt nog bryta med motorhaveri. I ungdomsklassen blev Lina Björklund från Gävle trea.