Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beslut tas om "supernämnden"

På måndag fattar kommunfullmäktige i Hofors beslut om det ska bli en gemensam samhällsbyggnadsnämnd i Västra Gästrikland.
Sandviken och Ockelbo har redan röstat ja till förslaget.

Kommunstyrelsen i Hofors sa den 25 maj ja till förslaget om en gemensam "supernämnd" för Hofors, Sandviken och Ockelbo.

Moderaterna, Sverigedemokraterna och Hoforspartiet yrkade på avslag – men röstades ner av majoriteten. I dag avgör kommunfullmäktige om förslaget ska bli verklighet.

Bakgrunden är att det blir allt svårare för små kommuner att rekrytera och behålla personal med rätt kompetens och att upprätthålla en god kvalitet på verksamheten. Genom samverkan mellan kommunerna ska sårbarheten minska.

Kommunfullmäktige har också att ta ställning till Hoforspartiets förslag om att anlägga två multisportarenor i Hofors och Torsåker. Dessa menar partiet kommer att öka spontanidrotten av till exempel tennis, fotboll och basket till en förhållandevis låg anläggningskostnad.

Ett annat beslut gäller att ge anslag på 500 000 kronor till utbildningssatsningen Studiespåret, som syftar till att sänka tröskeln för ungdomar utan gymnasiekompetens att börja studera.

Förslaget går ut på att låta ungdomar studera med bibehållet försörjningsstöd under en period för att komplettera sitt gymnasiebetyg.