Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bessemerelever öppnar secondhandbutik - invigdes på tisdagen

Eleverna i årskurs ett på Handel- och administrationsprogrammet i Sandviken har öppnat en secondhandbutik. Den ligger i butikslokalen på skolans område och invigdes klockan 12 på tisdagen.
– Jag är oerhört stolt över elevernas arbete, säger biträdande rektor Eva Aronsson.

Detta är första gången som elever på skolan får chansen att öppna en butik. Arbetet har skett i ett projekt som klassen har ägnat sig åt under kurserna entreprenörskunskap och branschkunskap. Planering av skyltfönster, inköp och marknadsföring är en del av sakerna som eleverna har sysslat med inför invigningen.

Adam Gustavsson och Olle Öijer är två elever som varit med och startat butiken.

– Vi säljer kläder, skor, smycken, väskor och alla saker kommer från personer som skänker dem. Om sakerna inte är rena så tvättar vi dem innan, säger Olle Öijer.

Butiken fick sitt namn "Second Cheap" efter att två tjejer i klassen ritade ett får när de skulle hitta på en logga. Eleverna har själva fått göra ett schema så att alla i klassen kommer att arbeta i butiken under den återstående delen av vårterminen. Sedan är tanken att de som börjar årskurs ett på Handel- och administrationsprogrammet till hösten tar över butiken.

För eleverna blir butiken en bra träning i hur man bemöter kunder och vilka regler som finns när man jobbar i butik.

Biträdande rektorn Eva Aronsson är nöjd med elevernas arbete inför butiksöppningen.

– Nu hoppas vi att mycket folk kommer och besöker butiken, säger Eva Aronsson.

"Second Cheap" kommer att hålla öppet på måndagar och tisdagar mellan 11 och 13.