Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bessemergymnasiet växer och vill nyanställa sju lärare

Sju nya lärartjänster och två nya lokaler. Det behöver Bessemergymnasiet utökas med under året för att kunna ta emot de många nyanlända elever som kommer till Sandviken.

Antalet elever på introduktionsprogrammet på gymnasiet ökar kraftigt. I augusti 2015 var antalet elever 190 stycken, men i juni kommer det nästan ha fördubblats till 375 elever – om prognosen faller in.

Det är framför allt antalet nyanlända elever som ökar. Nu finns inga lediga lokaler i gymnasieskolans ordinarie delar.

Tillsammans med tekniska kontoret har ett förslag tagits fram på att hyra in sig i två olika fastigheter på Bredmossen. Den ena är industrivägen 2, gamla radiatorfabriken, där Migrationsverket också har sitt nya servicekontor.

Huset ägs av samma företagare som äger gallerian Dalbacken 21 och som även driver det stora fastighetsbolaget Real Option.

Den andra fastigheten ligger i anslutning till Järborondellen och ägs av Prenova.

Kostnaden för extralokalerna skulle bli 440 000 kronor per år och kan enligt ett förslag som skolpolitikerna nu fått på sitt bord tas i bruk redan första mars, respektive i augusti.

Personalen räcker inte heller till och i samma förslag som ska tas upp på kunskapsnämndens möte i nästa vecka förelås kommunen anställa sju nya lärare.