Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bibeln gör mig bara mer och mer förvirrad

/

Bibel. Bara ordet får mig och säkert många andra att dra en suck.

Annons

 Jag hade aldrig läst ett enda ord från bibeln till för bara några veckor sedan då jag snubblade över en film där de tog upp olika saker från bibeln. Jag ska säga att det var en film gjord av en person som inte tror på gud, men det gör den inte mindre trovärdig i detta fall. I filmen tog man upp olika texter från bibeln, och man var rätt kritiska till dessa. Jag som aldrig läst bibeln ville själv se om de verkligen var sanna. Så jag letade på en bibel för att se efter själv vad som egentligen står där. Och jag kan säga att jag blev rätt förundrad över vad som stod där. Här är ett exempel ”Var och en som utför något arbete på sabbatsdagen skall straffas med döden” Andra Moseboken 31:14-15. Okej? Det står alltså i bibeln att vi ska döda alla som jobbar på en söndag? Det här förekommer ju inte nu men varför skulle gud säga så. Och när slutade folk lyssna på dessa budskap?

I bibeln står det även att gud har bestämt när alla ska födas och när alla ska dö. Har då gud planerat alla våldtäkter som gör att offret blir gravid eftersom han har bestämt när alla ska födas? Det låter ju rätt knepigt men han kanske bara bestämmer över vissas liv. Och abort, det står i bibeln att det är förbjudet men om gud har bestämt när vi ska dö då vill han väl att vi ska göra det. Snacka om snurrig snubbe. Så för en läkare att göra abort borde inte vara något konstigt. Det är guds ord, är det inte dem som gäller då? Man kan väl inte lyssna på ena ordet till punkt och pricka och helt hoppa över nästa, så kan man ju inte göra.

Och Jesus klarar det mesta. Han får blinda att se, förlamade att gå, till och med döda att börja leva. Men det finns en sak han inte kan göra. Inte vad jag har hört talas om. Nämligen få armar och ben att växa ut för dem som förlorat dem i olyckor och så vidare. Varför? Gillar inte gud människor med amputerade armar? Det går ju inte ihop. Blir inte en fråga som den ett litet problem för dem som är troende och hur kommer man över en sån fråga?

Och varför är det så många som ska dö i bibeln hela tiden? Döda folk som arbetar på söndagar, döda olydiga tonåringar, döda kvinnor som talar i kyrkan, döda alla som inte är oskuld när de gifter sig. Och det bara fortsätter. Jag blir rädd när man tänker på att värdens mäktigaste nation USA använder sig så mycket av bibeln när de tänker och handlar. Visst, den som vill får vara religiös bara det inte påverkar mitt liv, för jag vill då inte bli stenad till döds.

Och försöka komma till himlen? Jovisst, försöka kan man ju alltid. Älska gud och dina närmaste är ett av stegen. Och det låter ju lätt. Men man måste även sälja allt, varenda pryl du äger. Du kommer ju att få spendera större delen av din vakna tid på Blocket. Och vem gör det? Ingen jag känner i alla fall. För mig är det mesta otroligt förvirrande. Undrar hur många som tror på allt det här, och undrar hur många av dem som faktiskt har läst bibeln? Jag har inte läst hela bibeln men för mig räcker det att läsa de första kapitlen för att börja fundera över vad folk finner i denna bok. Det är ingen kritik mot kristna men hur kan man klara av dessa saker om man är kristen. Vänder man bara kinden till och låtsas som att det inte står i bibeln? Jag blir bara mer och mer förvirrad ju mer jag läser.

 

Annons