Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bil kan ha kört ner i vak i Årsunda

Bilspår löper rakt mot en isvak i närheten av Strandbaden, Årsunda.
Räddningstjänst och polis larmades till platsen i dag på eftermiddagen och på torsdag kommer dykare att undersöka vad som döljer sig under vakens yta.

Det var vid 13-tiden i dag som larmet kom och räddningstjänsten var på plats strax efter 15. Då hade vaken börjat frysa igen och räddningstjänstens personal hackade upp den för att kunna märka ut platsen och försöka lysa ner i vattnet.
– Det är fem meter djupt på platsen, men det är svårt att se mer än ett par decimeter, säger Margareta Olander, vakthavande befäl på Gävlepolisen.
Hjulspår syntes ända fram till kanten på vaken. På platsen upptäcktes också fotspår som löper bort från vaken. Två personer har lämnat spåren, varav en tycks ha saknat sko på sin ena fot.
– Vi räknar med att de som fanns i bilen lyckats ta sig ut, säger Margareta Olander.
Ingen av de inblandade har kontaktat polisen.
– För att säkerställa att det inte finns någon kvar i bilen kommer vi att dyka med kustbevakningen i morgon, säger Margareta Olander.