Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bil körde ner i Storsjön

Bilspår löper rakt mot en isvak i närheten av Strandbaden, Årsunda. Räddningstjänst och polis larmades till platsen i går eftermiddag och i dag kommer dykare att undersöka vad som döljer sig
på sjöbotten.

Annons

Det var vid 13-tiden i går som larmet kom och räddningstjänsten var på plats strax efter 15. Då hade vaken börjat frysa igen och räddningstjänstens personal hackade upp den för att kunna märka ut platsen och försöka lysa ner i vattnet.

– Det är fem meter djupt på platsen, men det är svårt att se mer än ett par decimeter, säger Margareta Olander, vakthavande befäl på Gävlepolisen.

Hjulspår syntes ända fram till kanten på vaken. På platsen upptäcktes också fotspår som löper bort från vaken. Två personer har lämnat spåren, varav en tycks ha saknat sko på sin ena fot.

– Vi räknar med att de som fanns i bilen lyckades ta sig ut, säger Margareta Olander.

Ingen av de inblandade har kontaktat polisen.

– Vi ska ut till platsen i morgon igen tillsammans med kustbevakningen och räddningstjänsten. Dykare från både Gävle och Härnösand ska säkerställa att det inte finns någon kvar i bilen, om den är stulen eller om det läker något från den, säger Margareta Olander.

Det är ännu osäkert när bilspåren uppkommit.

– Bilen kan ha hamnat där redan på fredags- eller lördagsnatten, säger Margareta Olander.