Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bil voltade på riks 80 – orsakade ännu en olycka

En personbil voltade strax före klockan 16 i går på riksväg 80 vid Nybokrysset mot Valbo. Två kvinnor, 18 och 22 år gamla, hemmahörande i Sandviken
,
färdades i bilen. Båda fick föras med ambulans till Gävle sjukhus. Deras skador var lindriga och de kunde åka hem.

Olyckan inträffade i riktning mot Sandviken. Bilen voltade och trasslade in sig ordentligt i vajerräcket mellan körfälten.

Bilen var så intrasslad att den inte kunde bärgas med en vanlig bärgare utan var tvungen att lyftas med en kran. Det försenade bärgningen vilket medförde att det blev stopp trafiken med köer i båda riktningarna. Bilen var ännu inte bortforslad vid 20.30-tiden.

Köerna och väglaget orsakade i sin tur en påkörningsolycka i den motsatta körbanan vid klockan 17.20. En personbil som stod stilla blev påkörd av en bil bakifrån. Två kvinnor i 25–30-årsåldern i den påkörda bilen fick åka till sjukhuset med lindriga skador. Även den olyckan skedde vid Nybokrysset.