Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildbok gåva till prinsessan

En fotobok med minnen och bilder från den stora byfesten och Daniel och Victorias besök i Ockelbo.

Det är Ockelbo kommuns gåva till den nyfödda prinsessan.

Annons

Medieuppbådet var massivt när Ockelbo kommun skulle tillkännage vilken gåva man hade skickat till Haga slott för att hälsa Daniel och Victorias dotter välkommen till världen.

Eftersom både radio och tv direktsände från presskonferensen inledde Monica Järnkvist presskonferensen exakt 15.03.

– Vi hade enormt mycket bilder från festen och besöket och när vi bestämde oss för att göra ett album insåg vi att en fotobok skulle vara en fin present till kronprinsessparets bebis, säger Järnkvist.

Boken, som tryckts i 1 000 exemplar, är fylld av bilder och berättelser från Ockelbobornas möten med Daniel och Victoria.

Monica Åkesson, turism-ansvarig i kommunen och den som fotograferat de flesta bilderna, har en favorit som sticker ut.

– Inez här hade väntat hela dagen på att få ge sin ros till Victoria under besöket, men hon nådde inte och genom boken får hon ju ge rosen till Victoria ändå, säger hon med ett leende och visar bilden på en liten flicka med en vacker röd ros.

Boken kommer att finnas till försäljning för 290 kronor. I går skickade kommunen det första exemplaret till Haga slott med en hälsning från kommunalrådet.