Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilden av dubbelmordet klarnar

Polisen har en bild av vad som hände under dubbelmordet på Ikea i Västerås, men vill inte gå ut med händelseförloppet ännu.
En av de mordmisstänkta männen hade fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd.

Annons

Efter dubbelmordet anhölls två män. En 35-årig man ligger fortfarande på sjukhus. Han ska förhöras när hans medicinska tillstånd tillåter. Enligt Eva Lindahl, kommunikationsdirektör vid landstinget i Västmanland, är mannens tillstånd inte längre livshotande.

Han hade nyligen fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd.

Det finns beslut om att avvisa honom till Italien där han redan har uppehållstillstånd, säger Fredrik Bengtsson, presschef vid Migrationsverket, till TV4 Nyheterna.

Bild av vad som hänt

Polisens tekniska undersökning är avslutad och det finns inga avspärrningar kvar inne på varuhuset. Polisen uppger att den har en bild av vad som hänt, men att det är för tidigt att gå ut med den.

Vi har fragment av händelseförloppet, säger polisens kommenderingschef Per Ågren.

Han vill inte gå in vilka misstankar som riktas mot den andre anhållne, en 23-årig man som nekar till brott.

Utredningsarbetet fortsätter, säger Ågren.

Varuhuset öppet igen

Under onsdagen öppnade Ikea igen. Varuhuschefen Mattias Johansson är synbart spänd när han berättar varför han valt att öppna igen, efter att ha hållit varuhuset stängt dagen efter knivmorden, då en mamma och hennes son dödades på köksavdelningen.

Vi har pratat igenom det här med polisen och terapeuter och präster och all personal, och vi på Ikea vill vara här. Vi vill träffas och sitta ner och mötas öga mot öga. Även personal som inte var på plats när det här hände har kommit in för att få prata i dag. Vi vill ha öppet och vi vill att alla delar av varuhuset ska vara öppet, säger Mattias Johansson.

Ikea i Västerås har tillfälligt tagit bort alla köksknivar ur sortimentet.

Jag tog beslutet av hänsyn till mina kollegor, säger Mattias Johansson.

Gun Gavelin från Södertälje har en dotter som jobbar på varuhuset.

Jag gick runt med min dotter här i dag och hon sade mamma, tur att du var med, annars hade jag knappt orkat gå hit igen. Hon har mått väldigt dåligt av det här.

.

Annons