Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BILDEXTRA: Snart öppnar hemlighetsfulla The Church i Sandviken – vi gjorde ett besök hos Drottningen

Sandvikens drottning öppnar på fredag. Det har varit lite hemligt hur den gamla kyrkan som omvandlats till restaurang skulle inredas men denna vecka har man smygöppnat och på torsdagen var 145 gäster specialinbjudna.

Ljuset flödar in genom de härligt stora fönstren. Det är ett maffigt rum som nu är öppet efter att ha renoverats några år.

Idén kommer från ett liknande projekt i Dublin och platschefen Linda Jonsson berättar att de inte har sett något liknande i Sverige.

Men den gamla kyrkan känns fortfarande igen.

– Vi ville spara känslan av en kyrka men har moderniserat rummet. Orgeln är kvar och är spelbar, säger Linda Jonsson.

Linda berättar att det varit ett stort intresse från hela Sverige om hur projektet ska bli. Fredagens invigning är fullbokad sedan länge.

– Det tog fyra timmar, sedan var det fullbokat, säger Linda Jonsson och fortsätter:

– Det är bara att komma förbi ändå. Det är en vanlig pub, en speciell pub men ändå en vanlig pub.

Den maffiga fyra meter breda ljuskronan mitt i salen är beställd från Europa och kom till restaurangen i 13 pallar. Den skulle egentligen vara lite mindre men en kommunikationsmiss ändrade storleken.

– Det var tur, den blev bättre så här, skrattar Linda Jonsson.

– Det var jag, krögarna Shawn Afshari och Mike Markarian och köksmästaren Ola Tigerstrand som monterade ihop den, säger hon.

De måste sänka ner hela kronan när lamporna gått sönder, men har bestämt sig för att minst tre av lamporna ska vara trasiga innan det sker.

Läs även: Nya "kyrkkrogen" i Sandviken försenas

Läs även: Sandviken får ett nytt torg i centrum

Läs även: Följ med in i nya drottningen