Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildt berömmer

”Ett starkt team som som kombinerar förändring med kontinuitet”, säger Carl Bildt och ger delar av den nya amerikanska administrationen väl godkänt. ”Mycket kompetenta och erfarna personer”, tillägger han.

 

Samma magistrala omdömen utfärdade Bildt för knappt åtta år sedan, när Bush formade sin regering. Bildts förtjusning speglades i personliga och uppskattande kommentarer om några av hans gamla vänner, nu upphöjda till poster där de skulle utföra storverk.

Sedan gick Bush in i Irak och inledde kriget mot terrorismen. Hundratusentals irakier dödades, hundratals fångar sändes till Guantanamo, utan rättegångar eller åtal. Bush hämtade fångar i Sverige och andra europeiska stater, flög dom till särskilda tortyrläger och förklarade att USA ställde sig över alla internationella regler och konventioner. FN pekades särskilt ut som inkompetent och korrupt.

Kennet Lutti