Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilen som gick genom isen får ligga kvar

Bilen som gick igenom isen vid Strandbaden i Årsunda i förra veckan får ligga kvar i vattnet tills vidare. Miljökontoret anser inte att den utgör någon akut miljöfara.

Det var mellan jul och nyår som bilen upptäcktes. Den hade kört igenom isen ungefär en kilometer ut vid Strandbaden. Kustbevakningens dykare påträffade inte någon människa i bilen som var en silverfärgad Audi, anmäld stulen några dagar tidigare. De kunde också konstatera att bilen inte utgjorde någon akut miljöfara där den stod på Storsjöns botten.

– Hade den hamnat i Öjaren, som är kommunens vattentäkt hade det varit en helt annan sak, säger miljökontorets Tommy Stenergard som har fört diskussionen med räddningstjänsten.

Ansvaret att frakta bort bilen ligger på ägaren och det bolag som har bilen försäkrad. Först om den inte skulle bli bärgad tvingas kommunen agera.

– Om det finns några långsiktiga miljöskäl kan kommunen tvingas agera mot fordonsägaren, men vi har inte hunnit undersöka vilken miljöfara den utgör än, säger Tommy Stenergard.